מסחאן עוף – עוף וצנוברים על פיתה אפויה

מתכון מהמטבח הערבי – מאפה עם עוף בצל וצנוברים ומתובל בסומאק ושאר תבלינים.

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לבצק
2 כוסות קמח
0.5 כף שמרים יבשים
0.5 כוס שמן
0.5 כוס מים
1 כפית מלח
1 כפית סוכר
למילוי
1 קילו שוקי/כרעי עוף
1 בצל גדול קצוץ/חתוך לרצועות
0.5 כפית הל טחון
1 כפית אגוז מוסקט
1 כף סומק
2 כפיות בהרט
0.5 כפית פפריקה
0.5 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
0.5 כפית פלפל אנגלי
200 גרם צנוברים
אופן הכנה
הכנת הבצק
1 במיקסר שמים את הקמח, השמרים, הסוכר , המלח והשמן ומתחילים ללוש. בהדרגה מוסיפים חצי כוס המים (ובמידת הצורך מוססיפים עוד מעט מים) . מערבלים עד לקבלת בצק אלסטי וחלק.
2 מניחים את הבצק להתפחה של שעה.
3 מרדדים את הבצק עד לעובי של בצק לאפה.
4 מניחים את הבצק על תבנית אפייה שמרופדת בנייר אפייה
5 מכניסים לאפייה של 6-8 דקות בחום גבוה בתנור.
הכנת המילוי
1 מסדרים את חלקי העוף בתבנית אפייה. מוסיפים את התבלינים: מלח ופלפל, הל, בהרט, פלפל אנגלי, אגוז מוסקט, פפריקה וסומק. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך שעה.
2 במחבת רחבה מטגנים את הבצל במעט שמן עד להשחמה ולאחר מכן מורידים האש.
3 קולים במחבת את הצנוברים עד להזהבה/
הרכבת המנה
1 על הפיתה שאפינו מניחים באופן שווה את הבצל המטוגן, צנוברים, את כרעי העוף , ומפזרים מעל סומק בנדיבות.
2 מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-15-20 דקות עד להזהבה..

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות