כבדים של עוף ברוטב דובדבנים של אביב משה
מתכון לכבדים של עוף ברוטב דובדבנים עם פירה מיוחד. מתוך התכנית של אביב משה עושה שבת
זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
בשרי
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
300 גרם כבדים של עוף נקיים
מלח גס
פלפל גרוס
לרוטב:
1 בקבוק יין אדום
1/4 כוס סוכר
טימין
בצל לבן
לפירה קוקוס:
4 תפוחי אדמה שבושלו
1 פחית חלב קוקוס
1/4 כפית סוכר
אופן הכנה
הכבדים:
1 מניחים את הכבדים על תבנית אפייה עם נייר אפייה, מפזרים עליהם מלח ופלפל ומעבירים לתנור חם מאוד ל- 7-8 דקות
לרוטב:
1 פורסים את הבצל לרצועות ומעבירים לסיר יחד עם כל מרכיבי הרוטב, מערבבים לסירוגין עד לצמצום מלא.
2 כשהרוטב מצומצם, מוסיפים דובדבנים מגולענים ומבשלים יחד עוד 3 דקות נוספות
3 מוסיפים פנימה את הכבדים, ומבשלים יחד עוד 2 דקות
הפירה:
1 מועכים את תפוחי האדמה.
2 מחממים את חלב הקוקוס ומערבבים עם תפוחי האדמה
3 מוסיפים מעט מלח ומערבבים לאחידות במרקם פירה
מצלחתים:
1 על צלחת הגשה מפזרים קרם קוקוס ומעל את הכבדים
כמה דובדבנים
לא מצויין במתכון איזו כמות של דובדבנים. טריים? צנצנת?
תודה 🙂
לא מצויין במתכון איזו כמות של דובדבנים. טריים? צנצנת? תודה :)
איילה says:
אפשר גם וגם
אפשר גם וגם
rotem says: