כבד עוף ופולנטה של לאון אלקלעי
לאון אלקלעי עם מתכון לכבד עוף ביין מוסקט על מצע פולנטה שיגרום לכם להרגיש כמו במסעדה
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לפולנטה:
0.5 כוס פולנטה אינסטנט
2 כוסות מים
1 אגוז מוסקט
1 מלח
1 פלפל לבן
4 כוסות שומן אווז
1 כף שומן אווז
50 גרם בצל חתוך לרצועות אורך דקות
150 גרם כבד עוף נקי מגידים ושומן, מופרד לאונות
1 קורט סוכר
2 כפות יין מוסקט של יקב רמת הגולן
1 פלפל שחור גרוס
1 מלח
אופן הכנה
1 מכינים פולנטה לפי הוראות היצרן
2 מתבלים ומוסיפים שומן אווז
3 שומרים חם
4 במחבת שמים כף שומן אווז, קורט סוכר והבצל
5 ממתיקים את הבצל על להבה נמוכה עד לשקיפות ולפני הזהבה
6 מגבירים להבה ומוסיפים את הכבדים
7 כאשר הכבדים בהירים בצבעם מוסיפים את היין ומדליקים
8 מתבלים וממשיכים עד שהכבדים מגיעים לדרגת הבישול הרצויה(אני רוצה ורוד בפנים)
9 מוסיפים כף שומן אווז ומיסים בתנועה סיבובית על מנת “לקשור” את הרוטב
10 על צלחת עמוקה מחוממת מניחים מצע פולנטה עם גומה במרכז
11 מניחים את הכבדים והרוטב במרכז הגומה