קיגל עוף של אביב משה

מתכון לקיגל עוף, פשטידת אטריות וקונפי כרעי עוף. מתוך התכנית של אביב משה עושה שבת

זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
בשרי
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

1 חבילת אטריות ביצים דקות
4 כרעיים קונפי
3 תפוחי אדמה
1 ענף רוזמרין
1 כף סילאן
מלח ופלפל
ראס אל חנות
מקל קינמון
לקונפי כרעיים:
4 בצלים גדולים
7 שיני שום קלופות
שמן זית עד כיסוי
4 כרעיים
כף ראס אל חנות
מקל קינמון
מלח ופלפל
אופן הכנה
1 לבשל את האטריות במי מלח לפי הוראות היצרן, לסנן ולערבב עם שמן, מלח, פלפל.
2 קולפים וחוצים את תפוחי האדמה לאורכם, ממליחים ומפלפלים אותם.
3 בסיר גדול מחממים שמן זית. כשהוא חם, מכניסים את תפוחי האדמה כשצידם החתוך כלפי מטה ומטגנים בלי לערבב עד שהם שחומים יפה.
4 מוציאים ומזלפים מעל שמן זית, כף סילאן, שברי פיסטוקים, עלי זעתר/אורגנו, גרידת לימון
5 לפני ההגשה סוחטים מלמעלה עגבניה
קונפי עוף:
1 פורסים את הבצל לרצועות דקות. מניחים את העוף על הבצלים שיגע בתחתית התבנית.
2 יוצקים מעל הכל שמן זית והתבלינים ושיני שום.
3 מכניסים את העוף לתנור אפייה שחומם מראש לחום של 150 מעלות ומבשלים למשך שעתיים וחצי ללא כיסוי.
4 מוציאים את העוף קונפי המוכן מהשמן לצלחת ומפרקים אותו מהעצם.
אופן הכנת המאפה:
1 לוקחים תבנית עגולה, מורחים סילאן ועלה רוזמרין.
2 מסדרים את תפוחי האדמה בצורת פרח בתבנית, מעל מסדרים שכבה של אטריות.
3 שכבה של פרגית קונפי, שכבה נוספת של אטריות.
4 מכסים בניר אפייה ורדיד אלומיניום ומעבירים לתנור למשך שעתיים 160 מעלות
5 הופכים בהגשה לאחר צינון
קיגל עוף
צילום: יוגב מאיר

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    1 תגובות

    • 1

      לפי התוכנית שלו הבנתי שהמתכון הוא של אסתי.

       

       
      נב says: