עוף ואורז בקארי של רובי מייסלוס
מתכון לעוף ברוטב קארי שהכי כיף לאכול עם אורז של שף רובי מייסלוס
זמן הכנה
30 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה וחצי
כשרות
בשרי
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
1 ק״ג כרעיים עוף
1 לימון סחוט
50 מ״ל חרדל
1/2 כף מלח
1/2 כף פלפל
1 כף פפריקה
50 מ״ל שמן זית
4 מלפפונים
2 כוסות אורז
4 כוסות מים
שקית אבקת/משחת קארי לפי הטעם
2 פחיות קרם קוקוס
אופן הכנה
1 מסדרים את העופות בתבנית לתנור מעל נייר אפייה
2 להכנת המרינדה מערבבים בקערה את הלימון, חרדל, שמן זית, מלח, פלפלת פפריקה
3 מושכים היטב את העוף במרינדה (ניתן לשים בשקית עם המרינדה במקרר ללילה).
4 מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות לשעה אחת.
5 לאחר 1/2 שעה, נכין את האורז שיהיה מוכן עם העוף, נשים בסיר את האורז והמים ונביא להרתחה. ננמיך את האש ונבשל 12 דקות מרגע ההרתחה. לאחר 12 דקות נכבה את האש, וניתן לאורז לנוח סגור עוד 12 דקות.
6 להכנת רוטב הקארי, נרתיח ונערבב בסיר קטן את קרם הקוקוס יחד עם הקארי עד שימס והצבע אחיד.
7 כשהעוף מוכן, נסדר את האורז במרכז צלחת ההגשה, מסביב לאורז נסדר את העוף, ונשפוך מעל הכל את רוטב הקארי. לסיום, נקשט בפרוסות מלפפון קרירות.