חזה עוף בזיגוג רוטב סויה וצנוניות של צ'רלי פדידה

מתכון חגיגי ומעולה לחזה עוף ברוטב סויה של השף צ'רלי פדידה מתוך "אלופים במטבח"

כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

4 חזה עוף מפורק מעצמות ( אפשר להשאיר את עצם הכנף )
16 צנוניות שטופות וחתוכות לחצי
1/4 צרור גרגיר הנחלים חתוך גס
8 כפות סויה
4 כפות דבש
1 כף זנגביל מגורר בפומפייה או קצוץ דק מאוד
4 כפות שמן סויה או תירס
1 כף שמן סויה לתיבול הצנוניות
פלפל שחור גרוס מעט מלח לתיבול הצנוניות
אופן הכנה
1 מכניסים לקערה את הסויה, הדבש, הזנגביל והפלפל השחור הגרוס ומערבבים עד שכל המצרכים מתחברים יחד ומניחים בצד.
2 מחממים תנור אפיה לטמפרטורה של 180 מעלות ותוך כדי שהתנור מתחמם מתחילים עם חזה העוף והצנוניות .
3 חזה העוף: מחממים מחבת עם שמן וצורבים את חזה העוף עד לצבע זהוב ויפה משני צידו.
4 מניחים את חזה העוף במגש אפיה על גבי נייר פרגמנט.
5 מורחים עם מברשת את רוטב הסויה שהכנו מראש ומכניסים לתנור החם למשך 4 דקות.
6 מוציאים מהתנור למריחה נוספת של העוף ומכניסים שוב לעוד 5 דקות.
7 מוציאים את העוף ומורחים שוב ברוטב סויה.
8 צנוניות: מתבלים את הצנוניות החצויות עם מעט מלח , פלפל שחור גרוס, 1 כף שמן וכף מרוטב הסויה שהכנו מראש.
9 מערבבים את תערובת ומכניסים לתנור יחד עם חזה עוף ל 9 דקות מוציאים מהתנור ומערבבים עם גרגיר הנחלים ומגישים לצד חזה העוף.
10 את שארית הרוטב יוצקים על העוף ומגישים .

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות