חזה עוף במרינדה ב 10 דקות עבודה
מתכון קליל למנת חזה עוף טעימה, בריאה ומזינה שתבוא לכם בול אחרי אימון (או בלי אימון, בסדר) מי אמר חלבונים ולא קיבל? וכדי שלא יהיה משעמם ניתן לכם שלוש אופציות למרינדה
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
המרינדות לחצי קילו חזה עוף
מרינדה מתוקה – חמוצה:
1/4 כוס שמן זית
מיץ מחצי לימון
4 כפות רוטב סויה
2 כפות חומץ בלסמי מצומצם
1/4 כוס סוכר
2 שיני שום מרוסקות
מלח ופלפל לפי הטעם
פטרוזיליה קצוצה (לא חובה)
מרינדה מתוקה:
1/4 כוס שמן זית
2 שום טחונות
3 כפות סויה
כף דבש
מלח, פלפל, כורכום
מרינדה לחזה עוף בטעם גריל:
1 כף תבלין לשווארמה/עוף בגריל
1 כפית כורכום
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כף אבקת מרק עוף
1/4 כוס שמן זית
מלח ופלפל
4 כפות מים
אופן הכנה
נכון לכל סוגי המרינדות:
1 מכניסים לשקית קוקי את כל המרכיבים ומערבבים היטב
2 מכניסים את חזה העוף לתוך השקית ומשרים למשך הלילה במקרר
3 מכניסים לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות ל-22 דקות
4 מוציאים ואוכלים ליד סלט קצוץ, מנת אורז או פתיתים
חבל שלא רשום מה הכמות של העוף…
חבל שלא רשום מה הכמות של העוף...
? says: