סנדוויץ' עוף וסלט אבוקדו עם פסטו

מתכון בריא וטעים כמה בריאות! מתוך התכנית “קצת יותר בריא” עם אפרת אנזל

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לפסטו:
1 כוס עשבי תיבול – בזיליקום / כוסברה / פטרוזיליה
1/2 כוס אגוזים – שקדים קלופים / צנוברים / קשיו / אגוזי לוז קלופים
1/2 כוס שמן זית
1/2 כפית מלח
1 שן שום
להרכבה:
2 אבוקדו בשלים
4 כפות פסטו ביתי
מלח, פלפל
שאריות של עוף צלוי (שנשאר מהמרק או מעוף בגריל)
לחם מפנק
במידה ואין – מכינים חזה עוף:
1 חזה עוף שלם, מחולק לשתי אונות
2 ליטר מרק עוף
מיץ מ-1 לימון
צ’ילי חריף
חופן עשבי תיבול
גיוונים: צ’ילי קצוץ / חרדל / עשבי תיבול / תירס
אופן הכנה
הפסטו:
1 שמים את כל המרכיבים (פרט לשמן זית) במעבד מזון. מעבדים ומזליפים באיטיות את השמן. מדי פעם עוצרים ואוספים את מה שניתז לצדדים. מאחסנים בצנצנת במקרר
העוף:
1 פורסים את שאריות העוף לרצועות. במידה ואין עוף, מכינים: יוצקים לסיר מרק עוף. מביאים את המרק לרתיחה, מוסיפים מיץ לימון, צ’ילי חריף יבש או טרי, ועשבי תיבול, ומנמיכים ללהבה נמוכה-בינונית
2 מכניסים לסיר את חזה העוף ומבשלים ברתיחה עדינה כ- 15 דקות
3 מוציאים מיד את חזה העוף מהנוזלים. מצננים וחותכים לרצועות דקות
ההרכבה:
1 מועכים את האבוקדו בעזרת מזלג, ומשאירים מעט גושים. מטפטפים מעט מיץ לימון ומערבבים
2 מוסיפים את העוף, הפסטו, מלח ופלפל, ומערבבים בעדינות. אפשר להוסיף גם צ’ילי קצוץ
3 מורחים על גבי הפרוסות ומגישים מיד

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות