עוגת גבינה כשרה לפסח מ 3 מרכיבים
מתכון לעוגת גבינה כשרה לפסח, ללא גלוטן, שיוצאת רכה, עסיסית שאי אפשר להפסיק לאכול. 3 רכיבים בלבד (ואבקת סוכר לקישוט)
זמן הכנה
20 דק'
דרגת קושי
בינוני
זמן הכנה כולל
80 דקות
כשרות
חלבי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
5 ביצים L מופרדות
250 גרם מסקרפונה
200 גרם שוקולד לבן
אבקת סוכר לקישוט
אופן הכנה
לתבנית בגודל 22 מתפרקת
1 מחממים תנור ל 160 מעלות ומשמנים תבנית
2 עוטפים את התבנית מבחוץ בנייר כסף (שלא תברח לנו הבלילה)
3 ממיסים את השוקולד הלבן בבן מארי או במיקרוגל בפולסים קצרים
4 מקציפים במיקסר את החלבונים לקצף יציב וחלק
5 בקערה נפרדת מערבבים שוקולד לבן עם מסקרפונה וחלמונים עד לקבלת עיסה חלקה ואחידה
6 מוסיפים שליש מהחלבונים לתערובת החלמונים ובתנועות קיפול מערבבים, מוסיפים עוד שליש ומקפלים ואת השארית ומקפלים
7 מעבירים את הבלילה לתבנית שהכנו מראש, מכניסים אותה לתבנית גדולה יותר מלאה במים (אמבט מים יגרום לעוגה להיות עסיסית יותר)
8 מכניסים לתנור ואופים 40-45 דקות או עד שהעוגה מקבלת מעטה זהוב, אך עדיין מעט רוטטת במרכז אבל יציבה. מכבים את התנור ומשאירים אותה בפנים ל-15 דקות נוספות
9 לפני ההגשה מפזרים אבקת אפייה
שאלה
שלום וברכה וחג שמח
האם ניתן להחליף את המסקרפונה בגבינת שמנת?
תודה רבה
שלום וברכה וחג שמח האם ניתן להחליף את המסקרפונה בגבינת שמנת? תודה רבה
תירנית says:
בהחלט
בהחלט
rotem says: