עוגת גבינה בקלאווה חלומית

מתכון לעוגת גבינה עם דפי פילו בסגנון בקלאווה תורכית, שווה את ההשקעה (די קלה להכנה) לעוגת גבינה קצת אחרת

זמן הכנה
20 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה וחצי+3 שעות של צינון והתייצבות
כשרות
חלבי
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לבתק פילו:
10 דפים של בצק פילו בקלאווה (אפשר גם יותר)
90 גרם חמאה
100 גרם סוכר חום מגורען
לשכבת פיסטוקים:
1 כוס פיסטוקים קצוצים
30 גר' חמאה מומסת
2 כפות גדושות אבקת סוכר
1 כף דבש
לטופינג: 100 גרם פיסטוקים קצוצים גס
בלילה גבינה:
500 גר' לבנה
1 כוס סוכר
200 מ"ל שמנת
1 ביצה
1 סוכר וניל
2 כפות גדושות קורנפלור
סירופ סוכר:
1 כוס מים
1 כוס סוכר
פרוסת לימון
אופן הכנה
לבצק פילו:
1 מחממים תנור ל 170 מעלות, תבנית בקוטר 20 ס"מ
2 פורסים 2 דפי פילו ומורחים בחמאה
3 מפזרים סוכר, מניחים עוד 2 דפים, מורחים בחמאה ומפזרים סוכר
4 חוזרים על הפעולה עם שאר הדפים
5 אם יש שאריות דפים מהצדדים, חותכים אותם ומניחים בתוך התבנית
6 מכניסים לתנור ל 5 דקות ומוציאים מהתנור
שכבת פיסטוקים:
1 ממיסים את החמאה ומערבבים את כל החומרים בקערה
2 יוצקים את בלילת הפיסטוק שהכנו על דפי הפילו שיוצאים מהתנור
3 מהדקים את הפיסטוקים על הבצק, לא יותר מידי
לשכבת הגבינה:
1 מערבבים גבינה לבנה עם סוכר
2 מוסיפים שמנת, ביצה וסוכר וניל, מערבבים היטב
3 לוקחים 2 כפות מהבלילה הצידה לקערה נפרדת, מערבבים היטב את הקורנפלור בבלילה עד להטמעה מלאה ומחזירים לקערת הבלילה הגדולה. מערבבים היטב!
4 יוצקים את הבלילה על שכבת הפיסטוקים באופן אחיד
5 מניחים בתחתית התנור קערת מים
6 מכניסים את העוגה לתנור לשעה (עדיין בחום של 170 מעלות)
7 מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין לפני הגשה
לפני ההגשה מכינים סירופ:
1 מחממים מים בסיר ומערבבים עם הסוכר ופרוסת הלימון, מביאים לרתיחה, מורידים מהאש מערבבים היטב להמסת הסוכר ומצננים
2 לפני ההגשה מפזרים מלמעלה פיסטוקים קצוצים גס ובוזקים מהסירופ על העוגה
חלומית כמו שהיא נראית! צילום: ozlemkurtulus

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    2 תגובות

    • 2

      אשמח להבהרה

      היי אחלה מתכון קודם כל. אבל לא מובן האם בגבינה הכוונה הייתה לגבינת לאבנה או פשוט גבינה לבנה ולאיזו שמנת הכוונה? לבישול, להקצפה, מתוקה לא?

      היי אחלה מתכון קודם כל. אבל לא מובן האם בגבינה הכוונה הייתה לגבינת לאבנה או פשוט גבינה לבנה ולאיזו שמנת הכוונה? לבישול, להקצפה, מתוקה לא?
      שרון says:
    • 1

      עוגה מהממת

       הכנתי את העוגה והיא מהממת וטעימה מאוד . של מי המתכון שאוכל לפרגן לה/לו
      תודה 🙏

       הכנתי את העוגה והיא מהממת וטעימה מאוד . של מי המתכון שאוכל לפרגן לה/לו תודה 🙏
      איריס says: