פחזניות במילוי קרם מסקרפונה וניל של מיקי שמו

איך מכינים פחזניות? מיקי שמו יסביר לכם במדויק את המתכון שלב שלב מתוך "מיקי שמו עושה בית ספר"

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

המרכיבים ל -30 פחזניות קטנות בקוטר 5 ס”מ :
240 מ”ל (1 כוס) חלב ( או חצי כוס חלב וחצי כוס מים )
100 גרם חמאה
5 גרם (כפית) מלח
5 גרם (כפית) סוכר
140 גרם (1 כוס) כוס קמח מנופה
3 ביצים מידה XL
לקרם מסקרפונה וניל:
450 מ”ל שמנת מתוקה
45 גרם סוכר
4 גרם ג’לטין
20 מ”ל מים (להשריית הג’לטין)
1 מקל וניל
50 גרם גבינת מסקרפונה
לציפוי פונדט וניל:
150 גרם פונדט (ניתן לקנות בחנויות מתמחות לאפייה)
50 גרם אגוזי מלך
לקישוט:
150 גרם ממרח שוקולד השחר
אופן הכנה
הבצק:
1 מחממים את התנור ל- 210 מעלות.
2 בסיר עם תחתית עבה (כדי שהתערובת לא תישרף), מרתיחים את החלב והמים (במידה ותרצו לשלב), החמאה, הסוכר והמלח (חשוב לערבב בתחילת התהליך).
3 במקביל מנפים את הקמח .
4 מנמיכים את האש לאחר הרתיחה ומוסיפים את הקמח ומערבבים כל הזמן עד שהתערובת נפרדת מדופן הסיר, התערובת אמורה להיות חלקה וללא גושים .
5 מעבירים את התערובת למיקסר עם וו הגיטרה, ומערבלים במהירות בינונית כ 3-4 דקות עד שהתערובת מתקררת.
6 טורפים את הביצים ומוסיפים לתערובת בהדרגה תוך כדי ערבול במהירות בינונית (חשוב להקפיד שהתערובת תתקרר מעט בטרם תחילת הוספת הביצים ), עד שהתערובת חלקה ומבריקה
7 מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם פיית זילוף משוננת (בצורת כוכב בקוטר 1.5- 1 ס”מ) ומזלפים בקוטר 4 ס”מ במרווחים זהים ע”ג תבנית מרופדת בנייר אפייה. (חשוב לזכור שהפחזניות מתנפחות וגדלות במהלך האפייה ).
8 אופים ב 210 מעלות כ 10 דקות, מנמיכים את חום התנור ל 170 מעלות, משאירים את דלת התנור מעט פתוחה וממשיכים באפייה של עוד כ -20 דקות עד שהפחזניות יציבות וחלולות.
9 מצננים על רשת עד לשימוש .
קרם המסקרפונה וניל:
1 מחממים 100 מ”ל שמנת מתוקה עם מקל וניל מגורר, מסננים ומוסיפים את הג’לטין, מקררים כ- 15 דקות.
2 מקציפים את כל השמנת שנותרה (350 מ”ל) וגבינת המסקרפונה עם השמנת והג’לטין עד לקבלת קציפה יציבה. מעבירים את הקרם לשק זילוף עם צנתר משונן, ומזלפים את הקרם מתחתית הפחזנית.
פונדנט הוניל:
1 מחממים טיפה את הפונדט ל”חום שפתיים” וטובלים את הפחזניות, מעטרים באגוזי מלך או בפסי שוקולד זעירים. מגישים.
2 *אופציה נוספת: מעבירים את ממרח השוקולד לשק זילוף נוסף, ומזלפים גם אותו לתוך הפחזנית מהתחתית.

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות