בריק טוניסאי במילוי גבינה, תרד ושמיר של עז תלם

בלוגר האוכל האהוב עז תלם עם מתכון לבריק ספאנקופיטה טוניסאי במילוי תרד בנוסח יווני עם גבינה בולגרית ושמיר, מוגש עם רוטב יוגורט עשבי תיבול בהשראת הבוריקה של כהן

עז תלם
28.06.2022
זמן הכנה
30 דק'
דרגת קושי
בינוני
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
חלבי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

מילוי
1 חבילה גדולה (500 גרם) של עלי תרד, שטופים היטב
קורט מלח (בערך 1/2 כפית)
חופן קטן עלי שמיר
250 גרם גבינה בולגרית מעודנת 18% (אפשר גם גבינות מלוחות אחרות כמו פטה)
כפית סחוג עדין (למי שרוצה מילוי פיקנטי)
6 חלמוני ביצה (רשות)
ציפוי וטיגון
6 דפי בוריק או עלי סיגר מרוקאי
שמן, לטיגון עמוק (בערך ליטר)
רוטב עשבי תיבול
1 כוס (240 מ"ל) יוגורט יווני 10% שומן
1/4 צרור שמיר, קצוץ גס
1/2 צרור פטרוזיליה, קצוץ גס
1 שן שום, קלופה ופרוסה
כפית מיץ לימון (לפי הטעם) או חומץ
מלח דק, לפי הטעם
1/2 כוס מים, לפי הצורך
הגשה
מלפפוני בייבי או מלפפונים טריים ויפים, חתוכים גס
אופן הכנה
מילוי
1 חותכים גס את עלי התרד
2 מעבירים לקערה, מוסיפים את המלח ומועכים את העלים בעזרת הידיים 2-3 דקות. המטרה היא לכווץ ולרכך את העלים ככה שיראו מבושלים.
3 סוחטים כמה שיותר נוזלים מעלי התרד אל קערה ואת העלים הסחוטים שמים בקערה יבשה.
4 קוצצים את השמיר היטב.
5 אל הקערה עם התרד הסחוט מוסיפים את השמיר. מפוררים פנימה את הגבינה ומועכים/מערבבים היטב ליצירת תערובת אחידה. מוסיפים את הסחוג (למי שרוצה מילוי פיקנטי).
6 מערבבים, טועמים ואם לא מספיק מלוח מוסיפים עוד מלח.
רוטב
1 שמים את כל המצרכים בבלנדר. טוחנים בפולסים עד שמתקבל רוטב אחיד. אם צריך מוסיפים מים בהדרגה לבלנדר כדי לעזור לו לטחון היטב את הרכיבים.
2 טועמים ומתבלים במיץ לימון ומלח לפי הטעם.
יצירת הבוריק
1 מחממים במחבת שמן לטיגון עמוק.
2 פורסים את העלים על משטח עבודה נקי (הם מפשירים בצ'יק).
3 במרכז העלה מניחים כף גדושה מהמילוי. אם רוצים (ואתם בהחלט רוצים), ניתן לעשות שקע במילוי ובמרכז להניח חלמון ביצה.
טיגון
1 מקפלים ליצירת חצי עיגול (או משולש אם השתמשתם בדפי סיגר מרובעים), ומעבירים בזהירות לשמן החם.
2 מטגנים בערך דקה-דקה וחצי מכל צד, עד שהבריק זהוב ויפה מכל הכיוונים.
3 תוך כדי הטיגון הדף יתהדק ו'יסגור' את הבריק.
4 מוציאים לנייר סופג.
5 תוך כדי הטיגון ממלאים דף נוסף באותו אופן, וחוזרים על פעולת הטיגון עד שדפי הבריק מולאו וטוגנו.
הגשה
1 מגישים מיד, יחד עם רוטב היוגורט, מלפפונים חתוכים גס וסחוג, אם רוצים.
בוריק גבינה ותרד של עז תלם
בוריק גבינה ותרד של עז תלם

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות

אולי יעניין אותך גם: