שבלול פילו משפחתי במילוי גבינה של מיכי (מיכל לוי אלחלל)
מתכון לשבלול פילו משפחתי במילוי גבינה קל להכנה של מיכי המוכשרת. בכמה דקות מגלגלים את הבצק לגלילות בקלות בעזרת מעט לחות מהבסיס
שיטה מעולה ומהירה ליצירת שבלול נפלא קרספי במילוי מושלם!
זמן הכנה
10 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
30 דקות
כשרות
חלבי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לתבנית עגולה בקוטר 24-26 ס״מ
250 גרם בצק פילו מצונן או מופשר
250 גרם גבינת פטה ( 1 חבילה)
250 גרם גבינה לבנה ( 1 חבילה)
2 כפות קורנפלור
1 ביצה
3\1 כוס שמן זית
ביצה טרופה עם מעט מלח להברשה
3 כפות שומשום
אופן הכנה
1 בקערה מערבבים את כל מרכיבי המילוי לקרם אחיד וממלאים שקית זילוף.
2 על משטח מניחים מגבת נייר או מגבת בד ומרטיבים במעט מים כך שתהיה לחה אך לא מידי.
3 מניחים על המגבת שני דפי פילו ומברישים במעט שמן זית
4 מזלפים בצד אחד של הבצק לאורכו פס מהמילוי ברוחב כ 1 ס״מ.
5 מגלגלים את דפי הפילו המעט לחים לגלילה. ממשיכים עד שהמילוי והדפים נגמרים.
6 מחממים תנור ל 200 מעלות. משמנים את התבנית בשמן זית.
7 מעבירים את הגלילות לתבנית מהשוליים למרכז בצורת שבלול. מורחים את השבלול הגדול בשמן זית. מורחים מעל בביצה ומפזרים שומשום.
8 אופים כ 20 דקות או עד שמזהיב. מוציאים מהתנור ומגישים חם