מתכון למאפינס גבינות של רון יוחננוב
מתכון למאפינס גבינות קל להכנה עם תוספות לבחירתכם, חטיף נהדר או מנת צד מושלמת לכל ארוחה. אל תשכחו לפזר שומשום מעל
זמן הכנה
10 דק
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
35 דק
כשרות
חלבי
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
1 גביע קוטג' 5%-
גבינות קשות או מגורדות שנשארו בבית (כוס וחצי בערך)
2 ביצים
25 גרם חמאה מומסת/ שמן זית (לא לוותר)
חצי כוס חלב
2 כוסות קמח תופח (או קמח לבן רגיל + כפית אבקת אפיה) ייתכן שתצטרכו להוסיף עוד קמח עד שתגיעו למרקם כמו של בצק דביק – מאוד תלוי בגבינות שתשמשו.
מלח / פלפל שחור
תוספות שאוהבים לבחירה: זיתים/ תירס / עגבניות מיובשות / ירקות אנטיפסטי – הכל הולך!
1 קופסת שימורים תירס
לעיטור: שומשום / קצח / דגנים / תבלינים
אופן הכנה
1 מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו
2 מעבירים את כל המצרכים למיקסר ומערבלים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
3 מוסיפים את התוספת שבחרתם ומערבבים. אם הבלילה נוזלית מידי, אפשר להוסיף עוד קמח ולחלופין אם קשה- אפשר להוסיף טיפונת חלב.
4 מעבירים לתבניות אפייה מנייר מקשטים אם רוצים בתוספות ומכניסים לתנור לאפיה.
5 אם הבצק יצא מוצק ויציב, אפשר ליצור ממנו לחמניות. אופים כ-25 דקות או עד הזהבה