לזניה חלבית קלה להכנה

מתכון קליל ללזניית גביניות ורוטב עגבניות, מושלמת לארוחת ערב חורפי וגשום

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

1 בצל
1 קופסת עגבניות מרוסקות (800 גרם)
2 שיני שום
מלח ופלפל שחור
מעט סוכר
אורגנו
2 ביצים
2 גביעי קוטג'
70 גרם פתיתי פרמזן / עמק מגוררת
100 גרם גבינת פטה בולגרית מגוררת
1 קופסת דפי פסטה ללזניה
אופן הכנה
1 קוצצים בצל ומטגנים עד להזהבה במחבת
2 מוסיפים את העגבניות המרוסקות לבצל וממשיכים לבשל על אש בינונית. כותשים את שתי שיני השום ומוסיפים לרוטב. מוסיפים מלח, סוכר, פלפל, ואורגנו לפי הטעם
3 ממשיכים לבשל עד לרתיחה ומסירים מהאש
4 טוחנים את הרוטב בבלנדר, או עם בלנדר מוט
5 מחממים תנור ל 180 מעלות
6 מערבבים בקערה קוטג', ביצים ו-50 גרם גבינת פרמז'ן או עמק. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם הרצוי
7 מרכיבים את הלזניה: בתבנית מרובעת מרופדת בנייר אפייה מסדרים שכבה של אטריות שיכסו את כל התבנית. יוצקים עליה מתערובת הגבינה ומרוטב העגבניות (שליש כמות של כל רוטב) ומשטחים באופן שווה ואחיד על אטריות הלזניה. מפזרים מעל מעט מגבינת הפטה. עושים זאת 3 פעמים (כלומר 3 שכבות)
8 מפזרים מלמעלה את שארית הפרמזן/עמק , מכסים בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור ל 20 דקות, מסירים את נייר האלומיניום ומחזים לתנור לעוד 20 דקות
9 מגישים חם!!

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם: