חצ'פורי גבינות מושלם להכנה בבית

חצ'פורי הוא מאפה גיאורגי עם גבינות מבצק שמרים טעים בטירוף וביצה רכה מלמעלה עכשיו תוכלו להכין אותו במטבח שלכם בקלי קלות עם המתכון לחצ'פורי של הבלוגרית יעל דבאי

זמן הכנה
15 דק'
דרגת קושי
בינוני
זמן הכנה כולל
30 דק'
כשרות
חלבי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לבצק:
120 מ״ל (חצי כוס) מים חמימים
10 גרם (כף) שמרים יבשים
580 גרם (4 כוסות + 2 כפות) קמח לחם
10 גרם (כף גדושה) סוכר
15 גרם (כף גדושה) מלח
240 מ״ל (כוס) מים חמימים
60 מ״ל (רבע כוס) שמן זית
לתוספות:
2 כפות סולת
4 כפות שמן זית
2 כפות גדושות פסטו מוכן
150 גרם בייבי מוצרלה
2 כפות ריקוטה
רבע כוס מוצרלה מגורדת
חצי כוס קוואטרו פורמאג׳י
2 כפות גרנה פדנו או פרמזן מגוררת
קורט צ'ילי חריף
2 חלמוני ביצה
אופן הכנה
1 מניחים בקערית את חצי כוס המים והשמרים. מערבבים היטב להמסה ומניחים בצד למשך כמה דקות, עד שהתערובת תפוחה ואוורירית
2 בקערה גדולה מערבבים את הקמח, הסוכר והמלח. מוסיפים את תערובת השמרים, שאר המים ושמן הזית ולשים לבצק אחיד
3 משמנים קערה, מניחים בה את הבצק ומכסים. לאחר 20 דקות, מוציאים את הבצק מהקערה ולשים קלות. מכסים ומניחים שוב ל 20 דקות. חוזרים על הפעולה עוד פעמיים
4 מחממים תנור ל-260 מעלות. מוציאים את הבצק מהקערה ולשים אותו קלות להוצאת האוויר. מחלקים אותו לשני חלקים ומפדרים את משטח העבודה בסולת.
5 מזלפים כף שמן זית מעל כל חלק ופותחים לעלה גדול ומוארך, מחודד בצדדים. מניחים מעל לנייר אפייה. מורחים בשוליים חצי מכמות הפסטו, מניחים מעל חצי מכמות כדורי המוצרלה ומקפלים את השוליים מעליהם
6 מורחים כף ריקוטה, מפזרים חצי מכמות המוצרלה והקוואטרו פורמאג׳י ומזלפים כף שמן זית בשולי החצ׳אפורי. מפזרים גרנה פדנו וצ׳ילי חריף ואופים למשך כ-25 דקות, עד השחמה מוחלטת ובעבוע של הגבינות
7 מוציאים, יוצרים שקע קטן במרכז בעזרת כף, ומשחילים אליו את החלמון. אופים לעוד 3-5 דקות, עד שהחלמון נאפה חלקית. חוזרים על כל הפעולות עם החצי השני של הבצק. מוציאים ומגישים חם

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות