פוקצ'ת גבינות קלה להכנה

חגיגת גבינות מצרפת של סיימן! פוקצ'ה עם טופינג גבינות ברי איסיני מאזור נורמנדי שבצרפת הידוע באיכות החלב , וסנט מור שמעולה להעשרה של מאפים ומנות ושומרת על צורתה העיגולית בחימום ולא נמסה באפייה. מתכון של בר פיירמן

בשיתוף עם א. סיימן סחר

זמן הכנה
20 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
2.5 שעות
כשרות
חלבי
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לבצק :
500 גרם קמח לבן
כוס ורבע מים פושרים
2 כפות שמרים יבשים
כף סוכר לבן
2 כפיות מלח
לטופינגס:
חצי חבילת סנט מור (75 גרם)
חצי חבילת ברי (75 גרם)
עגבניות שרי
טימין
מלח גס
בלסמי מצומצם לזילוף
שמן זית להברשה
אופן הכנה
1 בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים את כל חומרי הבצק ולשים במשך 10 דקות ! לא פחות
2 מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומתפיחים שעה. לאחר שעה מוציאים את הבצק מהקערה ומכדררים אותו ל2 כדורים שווים. יצא לכם מהמתכון הזה 2 פוקאצות.
3 נותנים לכדורים לנוח עוד חצי שעה עד שעה מכוסים ומצופים בשמן.
4 לאחר ההתפחה השנייה מחממים תנור ל200 מעלות.
5 מעבירים את הבצק לכלי שבו תרצו לאפות את הפוקאצה ומתחילים לסדר אותו בעזרת האצבעות בתוך הכלי בעדינות כדי לא לפגוע באוויר שבבצק!
6 מזלפים מלמעלה שמן זית חותכים סנט מור לטבעות, חותכים את הברי לקוביות, חוצים עגבניות לחצאים, מפזרים את כל התוספות על הבצק ומפזרים עלי טימין (לא חובה)
7 מכניסים לאפייה ל-15 דקות או עד שהפוקאצ'ה השחימה מספיק. מוציאים, מצננים מעט,מפזרים מעט גבינת סנט מור מלמעלה ובלסמי מצומצם.
כל-כך יפה שחבל לתת ביס. צילום: בר פיירמן

לאתר של סיימן לחצו כאן

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות