עוגת גבינה בעלי פילו של קרן אגם – וואו כמה שזה טעים

קרן אגם עם מתכון מדהים לעוגת גבינה חמה עם סולת ומנחמת שקל להכין בבית מתוך "קרן אגם אופה מהבית" בערוץ האוכל

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

תבנית עגולה בקוטר 24 ס״מ (שוליים גבוהים)
70 גר' חמאה מומסת
חבילת עלי פילו , מופשרת לילה במקרר
למלית גבינה:
4 ביצים גודל L
1 כוס (200 גר׳) סוכר לבן
2 גביעים (600 גר׳) גבינת ריקוטה פרסקה 5%
1 מיכל שמנת להקצפה (250 מ״ל)
1/4 כוס ( 50 גרם) סולת
1/3 כוס (50 גר') אינסטנט פודינג וניל
לעיטור: אבקת סוכר והרבה!
עוגת גבינה בעלי פילו של קרן אגם
עוגת גבינה בעלי פילו של קרן אגם

מידות והמרות משקל באפייה>

אופן הכנה
1 מבשלים שמנת על הגז בקלחת בינונית, וכשהיא חמה מוסיפים פנימה את הסולת וממשיכים לבשל מעט תוך ערבוב עם מטרפה
2 לא נותנים לשמנת להגיע לרתיחה. מצצנים קצת.
3 מחממים תנור ל 180 מעלות
4 במיקסר מקציפים ביצים וסוכר למשך 3 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה
5 מפסיקים את פעולת המיקסר ומוסיפים לקערה את כל שאר החומרים למלית ומערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה
6 פורסים את עלי הפילו על השיש ומכסים מיד במגבת שלא יתייבשו
7 בעזרת מברשת משמנים את תבנית האפייה בנדיבות בחמאה מומסת
8 מורחים על עלה פילו אחד חמאה ומניחים בתבנית האפייה, כשהשוליים שלו מבצבצים החוצה
9 חוזרים על הפעולה עם עוד שלושה עלי פילו כשכל קוטר התבנית מכוסה בעלים
10 מעבירים את מלית הגבינה לתוך התבנית על עלי הפילו
11 מעבירים את כל קצות עלי הפילו שמציצים מהתבנית החוצה כלפי פנים מעל העוגה
12 לוקחים עוד 2-3 עלי פילו ושוברים אותם מעל העלים שכבר מכסים בחלקם את התבנית ומברישים בחמאה
13 אופים כ-45-50 דק' עד שעלי הפילו שחומים והעוגה בפנים יציבה (רוטטת אך לא נוזלית)
14 מקשטים באבקת סוכר ומגישים חם

טיפים והערות:
1. עלי הפילו הכי במיטבם כשהם יוצאים מהתנור, אבל אפשר בהחלט לאכול גם כשקר
2. את העוגה שומרים במקרר ומחממים מעט לפני שאוכלים

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    1 תגובות

    • 1

      במקום סולת אפשא להשתמש רק באינסטנט

      במקום סולת אפשא להשתמש רק באינסטנט
      צ.כ says: