סופגניות מלוחות
מתכון לסופגניות מלוחות ללא שמרים, פריכות מבחוץ ועם גבינה רכה וטעימה מבפנים
זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
חלבי
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
4 כוסות קמח תופח
50 גרם חמאה מומסת
1 כפית מלח
2 ביצים
100 גרם גבינה לבנה
100 גרם מוצרלה מגוררת (או כל גבינה קשה אחרת)
50 גרם גבינה בולגרית רכה
לטיגון: שמן קנולה
אופן הכנה
1 מערבבים במיקסר עם וו לישה את כל מצרכי הבצק (מלבד המוצרלה והבולגרית) עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון ומעבירים למקרר ל-20 דקות
2 מערבבים בקערית קטנה את המוצרלה והגבינה הבולגרית
3 מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי של 1 ס"מ. קורצים עיגולים בעזרת כוס קטנה ומניחים בכל עיגול כפית מהמלית.
4 סוגרים את הבצק בעזרת כפות הידיים (קצת כמו שעושים עם קובה) ומניחים על תבנית
5 מחממים תנור ל 160 מעלות
6 מחממים סיר קטן עם שמן קנולה לטיגון חצי עמוק. מטגנים כמה כדורים קטנים יחד, ולאחר שהם מזהיבים הופכים לצד השני. מעבירים לנייר אפייה.
7 מעבירים את סופגניות הגבינה לתנור ל 7 דקות אפייה