עוגת גבינה אפויה מקושטת בדובדבנים – מתכון קלאסי ומנצח

מדובר בעוגת גבינה מופלאה, עם מרקם אוורירי וקליל שאוכלים (כמעט) בלי רגשות אשם. תוכלו להחליט להגיש אותה לבנה וצחורה ללא תוספות או לקשט אותה בהמון דובדבנים טריים ורוטב דובדבנים – פטנט שמכינים במרכיב אחד בלבד!

זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה וחצי
כשרות
חלבי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לתבנית קוטר 24
500 גרם גבינה לבנה (5%-9% אחוזי שומן)
1 גביע שמנת חמוצה (200 מ"ל)
5 ביצים
4 כפות קורנפלור
4 כפות אינסטנט פודינג וניל
3/4 כוס סוכר לקרם
כוס שמנת מתוקה
גביע שמנת חמוצה (200 מ"ל)
2 כפות אבקת סוכר
1 כף אינסטנט פודינג וניל
אופן הכנה
1 מפרידים 5 ביצים – את החלבונים שמים בקערת מיקסר/קערה גדולה ואת החלמונים בקערה בינונית
2 לקערת החלבונים מוסיפים חצי כוס סוכר ומקציפים זמן ממושך עד לקבלת קרם יציב ותפוח (הקצפה של 5-8 דקות במהירות גבוהה)
3 לקערת החלמונים מוסיפים את יתר מרכיבי העוגה (גבינה, שמנת חמוצה, אינסטנט וניל וקורנפלור) ומערבלים לקבלת בלילה אוורירית ומאוחדת
4 מאחדים את תכולת קערת החלמונים והגבינה לתוך קערת החלבונים, בצורה הדרגתית תוך כדי תנועות קיפול איטיות (על מנת לאחד ביניהם מבלי שקרם החלבונים ישבר)
5 מעבירים לתבנית קפיצית משומנת קלות ומרופדת בנייר אפיה בבסיס ובדפנות
6 אופים בשלב האמצעי של התנור על 160 מעלות למשך שעה ו-10 דקות. עד שהעוגה משחימה מעט מלמעלה ורוטטת קלות במרכז
7 כשהעוגה מוכנה, מכבים את התנור אך לא מוציאים אותה מהתנור. משאירים את העוגה בתוך התנור הכבוי למשך כחצי שעה (זה מצנן אותה באופן איטי מאוד ומונע ממנה ליפול במהירות)
8 כעבור כ-10 דקות שהעוגה בתוך התנור הכבוי, פותחים את התנור מושכים את הרשת בזהירות (יש להיעזר בכפפת) ועוברים בזהירות עם סכין מעוגלת וגמישה בין העוגה לשולי הנייר כדי להפריד את העוגה מהנייר
9 להתייצבות מיטבית של העוגה, רצוי לצנן אותה עוד כשעה בטמפרטורת החדר ולאחר מכן עוד כשעתיים במקרר
10 הכנת הקרם – מקציפים לקרם יציב את כל מרכיבי הקרם, מורחים על העוגה שכבה נדיבה ומחזירים למקרר לעוד כשעה לפחות להתייצבות
11 לקישוט דובדבנים – מסדרים מעל הקרם, במרכז העוגה, ערימת דובדבנים בצורה חופשית ומכינים רוטב דובדבנים מהיר
12 לרוטב דובדבנים-פטנט מהיר – מערבבים בקערית כ-4 כפות קונפיטורת דובדבנים עם כף-שתיים של מים רותחים ומזלפים לפני הגשה
טיפים של AEG
1 בתחתית התנור מניחים תבנית/קערה מלאה במים *מחממים את התנור על 160 מעלות
2 גוזרים פס נייר אפיה בגובה כ-5 ס"מ יותר מגובה השוליים של התבנית ומצמידים לשולי התבנית המשומנים (העוגה תופחת מאוד במהלך האפיה)
3 מפעילים טיימר לזמן האפיה הדרוש. עם סיום האפיה ישמע צפצוף
4 בתום האפיה משאירים את העוגה עוד כחצי שעה בתנור סגור (לצינון איטי מאוד ומניעת צניחה מהירה של העוגה)
5 כעבור כ-10 דקות בתנור סגור, עוברים עם סכין ומפרידים את העוגה מהשוליים (מונע מהעוגה להיסדק במרכזה כשהיא לאט לאט יורדת)
6 *ניתן לשמור את העוגה מכוסה עד 4 ימים במקרר (והיא אף משתבחת מיום ליום)

לעוד פרטים על מוצרי AEG לחצו כאן

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות