עוגת גבינה אפויה
מי שמכין עוגות גבינה יודע כמה זמן אפייה העוגה הזו דורשת. אנחנו מודים שלפני שניסינו את העוגה הזו היינו סקפטיים אבל אחרי שתטעמו אותה אתם תבינו למה היא כל כך מוצלחת. תהנו!
קרדיט: חיה טבואדה
זמן הכנה
20 דק'
דרגת קושי
בסיסי
זמן הכנה כולל
8 שעות
כשרות
חלבי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
עוגת גבינה אפויה
100 גרם חמאה מומסת
200 גרם פתי בר וניל מרוסקת (אפשר גם חצי חצי עם עוגיות לוטוס)
700 גרם גבינת שמנת 30% או גבינת מסקרפונה
400 גרם חלב מרוכז
2 ביצים L
1 כפית תמצית וניל
ציפוי
400 גרם ריבת דובדבנים או כל ריבה אחרת שאוהבים
לאפייה
תבנית עגולה 20 ס"מ
אופן הכנה
1 מצפים תחתית של תבנית קפיצית קוטר 20 ס”מ בנייר אפייה ומורחים אותה היטב בחמאה מומסת.
2 בקערה מערבבים את פירורי העוגיות יחד עם החמאה המומסת ודוחסים את התערבות בשכבה אחידה לתחתית התבנית.
3 בקערת מיקסר עם וו בלון מקציפים את גבינת השמנת למשך 2 דקות. מוסיפים את החלב המרוכז, הביצים והווניל ומקצפים לעוד כ-2 דקות.
4 מוזגים את התערובת בזהירות על תחתית העוגיות ומשטחים יפה.
5 פותחים את המכשיר ומכניסים את צלחת הטיגון עם הרגליים מקופלות פנימה לתחתית הסיר.
6 מעבירים את המתג החכם למצב טיגון באוויר/בישול; בוחרים את תוכנית אפייה/צלייה – מכוונים ל-150 מעלות צלסיוס ומכוונים את הטיימר ל-35-40 דקות.
7 מניחים את תבנית העוגה על גבי צלחת הטיגון, סוגרים ולוחצים על כפתור התחלה/עצירה.
8 לאחר כ-35 דקות, פותחים את המכסה. שימו לב שהעוגה צריכה להיות מעט שחומה בשוליים ורוטטת במרכז; אם צריך, הוסיפו עוד כ-5-7 דקות אפייה.
9 מוציאים את התבנית ומצננים כשעה על רשת צינון. מעבירים למקרר או למקפיא למשך 6-8 שעות.
10 לאחר קירור מלא, מעבירים סכין חמה סביב העוגה ומוציאים אותה מהתבנית.
11 מגישים עם ריבת דובדבנים או כל ריבה אחרת שאוהבים.