בורקס – ארוחת בוקר ישראלית מושלמת
אתם מהסוג שקם בבוקר, מתארגן מהר, יוצא לעבודה ואת הקפה שותה באוטו? אז למה לא תיקחו גם איזה חתיכת בורקס? מתכון לבורקס גבינות שמכינים בבית בקלות
זמן הכנה
10 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
25 דק'
כשרות
חלבי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לבצק
500 גרם בצק עלים מופשר לפי ההוראות שעל האריזה
מלית
320 גרם גבינת ריקוטה פרסקה
180 גרם גבינת פטה
100 גרם גבינת גראנה פאדנה
מלח
ציפוי
גראנה פאדנה לגירוד / שומשום
1 ביצה טרופה
אופן הכנה
מכינים את הבורקס
1 מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים שתי תבניות בנייר אפייה
2 מערבבים את כל הגבינות למלית אחידה
3 ממלאים ואופים: פורשים את הבצק על משטח מעט מקומח.
4 מורחים שכבה אחידה של מלית על גבי הבצק, מגלגלים לרולדה ומעצבים לצורת שבלול
5 מברישים בביצה ומפזרים מעלה שומשום או מגרדים גראנה פאדנה
6 אופים בחום 190 מעלות עד כ- 25 דקות
7 מגישים חם או מאחסנים בכלי אטום במקפיא עד 3 שבועות. להפשרה מחממים כמה דקות ב-170 מעלות