בורקס סלק וגבינה לצד סלט שומר וקולורבי של עז תלם

בלוגר האוכל האהוב עז תלם עם מתכון למשולשי בורקס מבצק עלים במילוי מפתיע של סלק וגבינת עזים כמו במאפיית אוננה עם סלט מרענן של סלט שומר וקולורבי

עז תלם
28.06.2022
זמן הכנה
30 דק'
דרגת קושי
בינוני
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
חלבי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

בורקס
1 חבילה (600 גרם) בצק עלים (הכי טוב בצק עלים חמאה), מופשר למשך לילה במקרר
1 ביצה טרופה
3-4 כפות שומשום או פרג
מילוי
2 סלקים בגודל בינוני
1 חבילה (170 גרם) גבינת מנורי (או גבינות מלוחות אחרות כמו בולגרית/פטה)
כפית מלח (לפי הטעם)
סלט שומר וקולרבי
1-2 יחידות שומר, פרוס דק
1-2 יחידות קולרבי, קלוף, חצוי לאורך ופרוס דק
3 כפות שמן זית
מיץ מ-1/4 לימון
3-4 גבעולי שמיר, קצוצים דק
כפית שטוחה מלח
כפית סחוג ירוק (למי שרוצה סלט פיקנטי)
אופן הכנה
תחילת ההכנה
1 לילה לפני ההכנה, מוציאים את בצק העלים מהמקפיא למקרר שיפשיר.
2 ביום ההכנה, מחממים תנור ל-190 מעלות, חום עליון תחתון רגיל (אפשר גם טורבו).
3 חשוב שהתנור יהיה חם כשהבורקס נכנס, אז תתנו לפחות חצי שעה חימום מקדים
מילוי
1 קולפים את הסלקים וחותכים אותם גס
2 שמים בקערה מתאימה למיקרוגל, מוסיפים 1/4 כוס מים ומכסים בצלחת גדולה
3 מעבירים למיקרוגל ומפעילים בעוצמה גבוהה 10-20 דקות עד שהסלק רך לגמרי.
4 מעבירים את הסלק לכוס גבוהה
5 חותכים את גבינת המנורי לקוביות ומוסיפים לכוס. טוחנים היטב בעזרת בלנדר ידני עד לקבלת ממרח חלק. ניתן גם לטחון בעזרת מעבד מזון.
6 מוסיפים מלח לפי הטעם
יצירת הבורקסים
1 פורסים את בצק העלים על משטח עבודה נקי, וחותכים אותו לרוחבו (מומלץ בעזרת גלגלת פיצה) למלבנים ברוחב 8 ס"מ (בערך 6 יחידות).
2 בפינה של אחד המלבנים שמים כף גדושה מהמילוי, מקפלים מעליה את פינת המלבן, ובאותו אופן מקפלים שוב את הפינות מעל המילוי ליצירת משולש (3-4 קיפולים).
3 באותו אופן יוצרים בורקסים נוספים עם שאר הבצק והמילוי.
4 מעבירים לתבנית עם נייר אפייה. מברישים את הבורקסים בביצה ומפזרים מעל שומשום או פרג.
אפייה
1 מעבירים את התבנית לתנור (190 מעלות) ואופים 15-20 דקות או עד שהבורקסים מזהיבים משני הצדדים ומתנפחים.
בזמן שהבורקסים בתנור, מכינים סלט פריך מהיר
1 שמים בקערה את פרוסות השומר והקולרבי
2 מוסיפים את המלח ומשהים 5 דקות
3 מסננים מים שניגרו מהירקות ואז מוסיפים את שמן הזית, מיץ הלימון, הסחוג (אם רוצים סלט פיקנטי) והשמיר הקצוץ
4 מערבבים והסלט מוכן (ניתן להכין את הסלט גם מספר שעות מראש).
הגשה
1 מוציאים את הבורקסים מהתנור ונותנים להם להתקרר מעט לפני שמגישים יחד עם הסלט, סחוג ויוגורט יווני סמיך
עז תלם עם בורקסים במילוי גבינה וסלק
עז תלם עם בורקסים במילוי גבינה וסלק

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות

אולי יעניין אותך גם: