גאלט גבינות ועגבניות שרי
בצק פאי (מזכיר פיצה) עם גבינת סנט מור, קשקבל ועגבניות
![](https://cdn.goodlifetv.co.il/wp-content/uploads/2022/04/09182044/%D7%92%D7%90%D7%9C%D7%98-%D7%92%D7%91%D7%99%D7%A0%D7%95%D7%AA-%D7%95%D7%A2%D7%92%D7%91%D7%A0%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%A9%D7%A8%D7%99-%D7%A1%D7%A0%D7%98-%D7%9E%D7%95%D7%A8750.jpg)
זמן הכנה
10 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
30 דק'
כשרות
חלבי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
מרכיבים לפאי בקוטר 20-22 ס"מ:
1/2 בצק פריך מלוח מוכן, מופשר לפי הוראות היצרן
160 גרם (1 חבילה) גבינת סנט מור
200 גרם (1 חבילה) גבינת קשקבל
14 עגבניות שרי צבעוניות, חצויות
שמן זית לשימון
1/4 כפית מלח
1/8 כפית פלפל שחור גרוס
1 ביצה, טרופה להברשה
עלי בזיליקום טריים להגשה
אופן הכנה
1 מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
2 פותחים את הבצק על גבי משטח העבודה, מרדדים מעט וקורצים עיגול בקוטר כ-25 ס"מ.
3 מערבבים בקערה את שני סוגי הגבינות.
4 מורחים את תערובת הגבינות במרכז הבצק ומשאירים שוליים נקיים לקיפול.
5 שמים בקערה את העגבניות, בוזקים מעט שמן זית, מפזרים מלח ופלפל ומערבבים.
6 מניחים את העגבניות מעל תערובת הגבינות ומקפלים את שולי הבצק על המלית.
7 מברישים את שולי הגאלט בביצה.
8 אופים 20-25 דקות, או עד שהבצק מזהיב.
9 מפזרים מעל את עלי הבזיליקום ומגישים.