בריוש גבינה ודבלים של קרן קדוש

בצק בריוש רך ועשיר במיוחד, שבתוכו מקופלת מלית גבינת ריקוטה עדינה ודבלים ומעל הכל שטרויזל שמוסיף פריכות טעימה

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לבצק הבריוש:
25 גר’ שמרים (½ חבילת שמרית)
5 ביצים
3.5 כוסות (½ ק”ג) קמח
5.5 כפות (80 גר’) סוכר
3 חבילות (300 גר’) חמאה קרה
1.5 כפיות (10 גר’) מלח
למלית גבינה ודבלים:
20 דבלים ( להשרות במים חמים כשעה לסנן ולחתוך לרבעים)
2 קופסאות (500 גר’) ריקוטה
0.5 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
1 קליפה מגוררת מלימון אחד
2 כפות אינסטנט פודינג
1 ביצה בגודל L
0.5 כוס חמוציות
לשטרויזל:
1 כוס קמח
0.5 כוס סוכר
100 גר’ חמאה קרה

אופן הכנה

אופן הכנה
1 מכינים את הבריוש: מפוררים את השמרים במיקסר עם וו לישה, מוסיפים את הביצים, הקמח והסוכר ולשים 5 דקות
2 מוסיפים את החמאה במנות קטנות ואת המלח ולשים 4 דקות נוספות, עד שהבצק נפרד מהדפנות
3 מקררים את הבצק 12 שעות
4 מכינים את המלית: מערבבים יחד את כל המרכיבים
מכינים את השטרויזל:
1 מערבבים את הקמח והסוכר לתערובת אחידה. מוסיפים חמאה ומעבדים במעבד מזון בפולסים, עד קבלת תערובת של פירורים עבים. שומרים בקירור עד השימוש
הרכבת המנה:
1 מרדדים את הבצק למלבן בעובי חצי ס”מ. מורחים מעל את המלית ומגלגלים לרולדה
2 מכניסים למקפיא כחצי שעה
3 פורסים את הרולדה לפרוסות בעובי 3 ס”מ ומניחים אותן בתבנית אינגליש קייק במרחק של 1 ס”מ זו מזו
4 מכסים ומניחים להתפחה עד הכפלת הנפח
5 מורחים בביצה ומפזרים שטרויזל מעל
6 מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים כ-25 דקות

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות

אולי יעניין אותך גם: