חלה של שבת קלה להכנה

מתכון לחלה לשבת, קלה להכנה, ברגע שמכינים אותה מבינים שחלה לא קונים – מכינים. מתכון של הבלוגרית סיוון שמחי

זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעתיים
כשרות
פרווה
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

2 קילו קמח
200 גרם סוכר (1 כוס)
1 שקית אבקת אפייה
40 גרם שמרים יבשים (2.5 כפות)
45 גרם מלח (3 כפות)
250 מ"מ שמן (כוס ורבע)
4 כוסות מים (לפי הצורך, הבצק צריך להיות דביק)
אופן הכנה
1 מערבבים את כל החומרים היבשים עד לאיחוד בקערת המיקסר
2 מוסיפים בהדרגה מים ולשים כ 15 דקות עד לקבלת בצק אחיד ודביק. לקראת סוף הלישה מזלפים שמן בעדינות
3 מתפיחים את הבצק עד להכפלת הנפח (כשעה)
4 מחלקים את הבצק ל8 רצועות, קולעים 2 חלות ומתפיחים שוב (כשעה)
5 מחממים תנור ל 200 מעלות
6 מכניסים את החלות לתנור ל 10 דקות (או עד שמשחימות)
למה לקנות כשאפשר להכין? צילום: סיוון שמחי

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    1 תגובות

    • 1

      2 קילו קמח לשתי חלות ??…

       

       
      שמשון says: