סלט קיסר של ברק אהרוני
איזה כיף להיכנס למטבח עם אבא, בעיקר כשהוא שף! ברק אהרוני נכנס עם ילדיו למטבח ומכין איתם מתכונים שהם אוהבים במיוחד – לבשל ולאכול. הפעם הם מכינים סלט קיסר
זמן הכנה
5 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
10 דק'
כשרות
חלבי
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לבבות קיסר שטופים 2 יחידות (להביא לסט הרבה חסה גם הילדים יערבבו)
פרמזן
רוטב ויניגרט קיסר:
3-4 יחידות פילה אנשובי (לא חובה)
1 ביצה
1/3 כף חרדל
1/2 שן שום
2-3 כפות חומץ בן יין לבן
1/2 לימון סחוט
250 מ"ל שמן ענבים
2 קוביות קרח
בלאק סיזר – תערובת שום שחור שעבר עישון ומקבל טעם מתקתק של בלסמי
אופן הכנה
1 שמים את כל המרכיבים בכוס גבוהה של בלנדר מוט וטוחנים את כל המרכיבים יחד פרט לקוביות הקרח.
2 טוחנים עד לקבלת רוטב אחיד וסמיך.
3 מוסיפים את שתי קוביות הקרח פנימה ונותנים להן לנח כדקה ואז טוחנים שוב עם בלנדר מוט לקבלת רוטב אחיד.
4 מייבשים את עלי החסה על נייר מגבת ומניחים בקערה רחבה ומזלפים את הרוטב על העלים.
5 מורחים את הרוטב על העלים עם הידיים בעדינות ומסדרים בצלחת הגשה.-כמובן עם הילדים יחד
6 מגרדים מעל פרמזן ומניחים פילטים של אנשובי מעל אם אוהבים