כרובית בתנור עם תיבול פיקנטי טעימה וקלה להכנה של בן שי

מתכון למנה קלה וממכרת עם כרובית בתנור בתיבול פיקנטי מתוך התוכנית "מטבח מתובל" עם בן שי.

זמן הכנה
5 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
פרווה

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

3 כרוביות בינוניות שלמות
1 לימון שלם
1 כף מלח
חצי כוס שמן זית
טחינה נוזלית
1 כף גדושה של כורכום
1 כפית כוסברה טחונה
2 כפות שום כתוש
רוטב טבסקו
אופן הכנה
לתבנית מרובעת 22 ס"מ
1 בסיר עם מים רותחים וכף מלח מניחים את הכרובית הפוכה (כשהצד התחתון שלה פונה כלפי מעלה)
2 מבשלים את הכרובית 10-15 דקות עד שהיא מעט רכה אך לא רכה מידי.
3 מוציאים את הכרובית ומצננים אותה לחלוטין, עד שלא יוצאים ממנה אדים
4 מערבבים בקערה את הרוטב – שמן הזית,מיץ מלימון שלם, כוסברה,כורכום,שום כתוש ואת הטבסקו.
5 מניחים את הכרוביות בתבנית ומברישים היטב מכל הצדדים בתערובת.
6 מכניסים את הכרובית לתנור שחומם מראש ל-250 מעלות ואופים עד שהכרובית משחימה
7 מצלחתים את צלחת ההגשה עם טחינה נוזלית
8 מוציאים את התבנית מהתנור , שמים את הכרובית על צלחת הגשה וזולפים טחינה מעל הכרובית וזוללים

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות