מאפינס כרובית וגבינות

אפשר גם להכין את המאפינס האלה כפשטידה כרובית בתבנית אחת, אבל יותר כיף כמאפינס בתבנית עם שקעים או מנז'טים

מערכת
18.01.2022

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

500 גרם כרובית, מאודה או אפויה
3 ביצים
1 בצל קצוץ
1 ראש כרישה
1 גביע יוגורט עזים או כבשים
100 גרם גבינת פטה עזים
1/2 כוס קמח כוסמין מלא
1 כפית אבקת אפייה
מלח, פלפל ואגוז מוסקט (לפי הטעם)
אופן הכנה
1 מחממים תנור ל-180 מעלות
2 קוצצים את הבצל ומפרקים את הכרובית לפרחים קטנים מאוד
3 בקערה נפרדת טורפים ביצים ומוסיפים לבצל והכרובית
4 פורסים את הכרשה לחצאי טבעות ומטגנים עד שהן מתרככות ומתחילות להשחים, מצננים ומוסיפים לקערה
5 מוסיפים את היוגורט, מפוררים את גבינת הפטה ומוסיפים אותה לתערובת. מוסיפים 1/3 כוס קמח ואת אבקת האפייה ומערבבים לתערובת אחידה. אם התערובת דלילה מדי, מוסיפים בהדרגה ותוך כדי ערבוב את יתרת הקמח
6 משמנים תבנית שקעים במעט שמן זית ויוצקים אליהם את התערובת. אופים במשך כ-30 דקות עד שהחלק העליון מזהיב ומתקשה

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות