פשטידת כרובית בסגנון פרובאנס

הבלוגרית יהודית כהן מורחיים במתכון לפשטידת כרובית טעימה בסגנון איטלקי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

1 כרובית גדולה נקייה וחתוכה לפרחים
3 תפוחי אדמה בינוניים קלופים וחתוכים
2 גזרים קלופים וחתוכים לריבועים
חופן של שמיר קצוץ
3 ביצים L
1 כוס חלב
1 גביע שמנת חמוצה 200 גרם
חצי גביע גבינה לבנה 120 גרם
חצי גביע קוטג’ 120 גרם
100 גרם גבינה צהובה מגוררת
מלח חצי כפית פלפל שחור רבע כפית כמובן לפי הטעם
מרגרינה או שמן לשימון התבנית
תבנית עגולה מתפרקת / 2 אינגליש קייק
אופן הכנה
1 שמים את פרחי הכרובית בסיר ומוסיפים מים עד לכיסוי
2 מוסיפים חצי כפית מלח, מביאים לרתיחה ומבשלים עד לריכוך
3 שמים את הגזר ותפוחי האדמה בסיר ומוסיפים מים עד לכיסוי, מוסיפים רבע כפית מלח, מביאים לרתיחה ומבשלים עד לריכוך
4 מורידים מהאש, מסננים את המים ומעבירים את הירקות לקערה נקייה, מועכים כמו לפירה, להשאיר קצת חתיכות שלמות מהגזר
5 טורפים את הביצים והחלב בקערה, מוסיפים את השמנת חמוצה, הגבינה הלבנה, הקוטג’ והצהובה ומערבבים
6 מוסיפים את השמיר, את המלח והפלפל השחור ובוחשים
7 מאחדים את תערובת הירקות עם הגבינות, מערבבים היטב עד לאחידות
8 משמנים תבנית עגולה וזורים בה פירורי לחם או סולת
9 מוזגים את התערובת לתבנית ואופים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות כ- 45-50 דקות

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות