עוגת גזר נימוחה, רכה, מלאה בתבלינים וטעימה להפליא שהכי כיף להנות מפרוסת עוגה עם כוס תה בצד

מתכון לעוגה בחושה מרעננת ועסיסית, כשכל המרכיבים בקערה אחת ושאי אפשר להפסיק "ליישר"

זמן הכנה
15 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
חלבי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

תבנית מלבנית *26
4 ביצים
1 כוס סוכר חום (ניתן להמיר לסוכר לבן, לעוגה מתוקה יש לשים כוס וחצי סוכר)
1 כוס חלב
1 כוס שמן
1 כוס אגוזי מלך קצוצים גס
3 גזרים מגוררים
גרידה של תפוז 1
1 כפית קינמון
1 כפית כורכום
חצי כפית תמצית וניל
1 חבילה של אבקת אפייה
2 כוסות קמח
אבקת סוכר לקישוט
אופן הכנה
1 מניחים את הביצים והסוכר החום בקערה וטורפים למשך 6-7 דקות במהירות הכי גבוהה עד שמתקבל מרקם סמיך
2 לאחר מכן מוסיפים את השמן והחלב ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה
3 לאחר מכן מוסיפים אגוזי מלך, תבלינים, קליפת תפוז, וניל וגזר ומערבבים היטב
4 מוסיפים את הקמח ואבקת אפייה ומערבבים עד לתערובת אחידה
5 יוצקים את תערובת העוגה לתבנית אפייה בגודל בינוני או לתבנית עוגה מרופדת בנייר אפייה (26 ס"מ) משומנת
6 אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 40-45 דקות
7 אל תשכחו לעשות את בדיקת הקיסם לראות מתי העוגה מוכנה
8 כשהעוגה מוכנה מוציאים אותה מהתנור ומשאירים לקירור
9 מפזרים אבקת סוכר על העוגה שהתקררה ומגישים
10 תהנו

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    1 תגובות

    • 1

      גרידת תפוז הכוונה לקליפה ? וגם .. טעם הכורכום מורגש?

      פעם ראשונה שאני שומעת ששמים כורכום בעוגה.

      פעם ראשונה שאני שומעת ששמים כורכום בעוגה.
      ניקול says: