סופגניות השלום ושברו של יקי ללוש – מילוי קרם קרמל

סופגניות רכות ונימוחות במילוי קרם דיפלומט וקרם קרמל עם מקושטות במלח ועלה של זית.

זמן הכנה
דרגת קושי
זמן הכנה כולל
כשרות
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לבצק:
7 כוסות קמח
1 כפית מלח דק
קוביית שמרים טריים
1.5 כוסות חלב פושר
1 כוס סוכר לבן
3 ביצים L
100 גרם חמאה מומסת
2 כפות ברנדי
חצי כפית גרידת לימון
1.5 ליטר שמן
למלית קרם דיפלומט:
2 כוסות חלב
4 חלמונים
5 כפות קמח
4 חלמונים
מקל וניל חצוי לאורכו ומגולען
חצי כוס סוכר
4\3 כוס מיץ תפוזים מסונן
גרידה מחצי לימון
גרידה מחצי תפוז
לקרם קרמל:
1 כוס סוכר חום
חצי כוס חמאה
רבע כוס חלב או מים
1 כפית תמצית וניל
2 כפות שמן זית
גרידת לימון מלימון אחד
מיץ מחצי תפוז
לקישוט:
מלח אטלנטי
עלה מעץ זית
אופן הכנה
לבצק:
1 לשים בקערת מיקסר עם וו לישה את כל החומרים לפי הסדר ל 10 דקות במהירות נמוכה עד לקבלת בצק אחיד ונעים כמו פלסטלינה.
2 בסיום הלישה מאזנים את המרגם לפי הצורך. אם הוא דביק מוסיפים קצת קמח, ואם הוא יבש מוסיפים קצת חלב.
3 מכסים את פני הקערה בניילון נצמד ומתפיחים עד הכפלת הנפח.
4 מגלגלים כ-30 כדורים בגודל ביצה ומתפיחים שוב. להכנת הכדורים: מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים פחות או יותר, ומגלגלים כל חלק ל"נקניק"ארוך וחוצים לשני חצאים. מחלקים כל חצי ל 5 חלקים לפי העין.)
5 מניחים על נייר אפייה משומן או על ריבועי נייר אפייה חתוכים. מכסים בניילון נצמד משומן למניעת התייבשות (הצד המשומן מכסה את הבצק) מניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
6 מטגנים הסופגניות _4-5 בכל פעם( בערך 2 דקות מכל צד.
7 אם נעזרים בריבועי נייר מכניסים את כדורי הבצק ביחד עם הנייר לתוך השמן
8 מוציאים את הסופגניות לנייר סופג.
למלית קרם:
1 בקערה ממיסים את הקמח/קורנפלור(תלוי אם הולכים על הגרסה הצרפתית או הגרמנית) במעט חלב
2 מוסיפים חלמונים ומערבבים במטרפה
3 בסיר בעל תחתית עבה מרתיחים את יתרת החלב עם מקל הוניל והסוכר
4 מכבים את הלהבה ומערבבים בהדרגה לתוך תערובת הקורנפלור להשוואת טמפרטורות
5 מחזירים לכיריים ומסמיכים תוך כדי בחישה
6 מערבבים היטב את מיץ התפוז עם גרד הלימון והתפוז ומוסיפים לסיר
7 מצננים
8 מכסים בניילון נצמד כדי שלא ייווצר ואקום
לקרם קרמל:
1 שופכים את הסוכר החום, החמאה והחלב לתוך סיר בינוני בעל תחתית עבה ומביאים לרתיחה על חום בינוני
2 מבשלים על להבה בינונית ומערבבים עד שהסוכר מתעבה והגרגרים הלבנים נעלמים והופכים לרוטב. הבישול יימשך כדקה או שתיים
3 מכבים את האש ומוסיפים את תמצית הוניל, מערבבים היטב.
4 בקערה נפרדת מערבבים את שמן הזית, גרידת הלימון והמיץ מחצי התפוז.
5 מאחדים את שמן הזית עם הקרם
6 עכשיו נשאר למזוג את הרוטב על מה שתרצו. או סתם ללקק מהכפית.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות