סלט קפרזה אנטיפסטי קל להכנה

סלט קפרזה אנטיפסטי – הסלט המושלם לאירוח בחודשי הקיץ. שילבנו בין ירקות בתנור לצד ירקות רעננים והתוצאה – סלט מדהים שאי אפשר להפסיק לאכול!

זמן הכנה
10 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
40 דק'
כשרות
חלבי
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

חציל גדול
זוקיני גדול
כ-20 עגבניות שרי (רצוי מסוג תמר. ניתן לשלב כמה צבעים)
כ-5 שיני שום קלופות
חופן גדול של עלי רוקט טריים
חופן עלי בזיליקום טריים
כדור גבינת מוצרלה
חופן אגוזי מלך
אפשרות – רבע בצל סגול לפרוסות דקיקות
לרוטב:
3-4 כפות שמן זית
2 כפות חומץ בלסמי
מלח ופלפל גרוסים
אפשרות – נגיעות של בלסמי מצומצם
לפרוסות החציל:
2 כפות שמן זית, מעט מלח גרוס
לצליית העגבניות, הזוקיני והשום
2-3 כפות שמן זית, מלח ופלפל גרוסים
אופן הכנה
1 מחממים תנור על 250-255 מעלות בתוכנית טורבו + גריל עליון
2 את הזוקיני פורסים לפרוסות בעובי כסנטימטר (עם הקליפה), מניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפיה, מוסיפים מחצית מכמות העגבניות (בשלמותן), ואת שיני השום. מזלפים שמן זית בנדיבות ומתבלים במלח ופלפל. מוסיפים כמה עלי בזיליקום טריים.
3 את החציל שוטפים ומייבשים (עם הקליפה), מקלפים אותו לסירוגין לכל אורכו (יוצרים "פסים" – עם ובלי קליפה). פורסים לפרוסות בעובי כ-2 ס"מ.
4 את פרוסות החציל מסדרים על רשת התנור, משמנים בשמן זית כל פרוסה משני צידיה (רצוי להיעזר במברשת סיליקון). בוזקים מעט מלח גס מעל כל פרוסה
5 מכניסים לתנור – את התבנית (עם העגבניות, הזוקיני והשום) ממקמים בשלב אחד מתחת לשלב האמצעי, ואת הרשת (עם פרוסות החצילים) ממקמים בשלב אחד מתחת לשלב הכי עליון
6 אופים כ-30 דקות
7 כעבור חצי שעה מוציאים את החצילים והירקות ומניחים לצינון קל. בינתיים פורסים לאורכן את יתר העגבניות וקוצצים גס את אגוזי המלך. כשמתאפשר, חוצים את פרוסות החצילים לחצי (אם הן קטנות ניתן להשאיר בשלמותן)
8 הרכבת הסלט – בקערת הגשה רחבה – מניחים את מרכיבי הסלט לסירוגין (עלי רוקט, בזיליקום, עגבניות צלויות, חצאי עגבניות טריות, זוקיני צלוי, שיניי שום) אם רוצים מוסיפים גם סהרונים דקיקים של בצל סגול.
9 את גבינת המוצרלה קורעים ביד לחתיכות קטנות ומפזרים. מזלפים מעל הכל את השמן זית והבלסמי ומתבלים במלח ופלפל גרוסים. מוסיפים את שברי האגוזים מלמעלה ועוד עלי בזיליקום
10 בתאבון!
טיפים של AEG
1 טיפ AEG – לוחצים לחיצה ארוכה על לחצן הטמפרטורה להפעלת פונקציית חימום מהיר (עם הגעת התנור לטמפרטורה הרצויה ישמע צפצוף בודד)
2 אפיה בתוכנית טורבו מפזרת את החום בצורה טובה בתנור ומאפשרת להכין מספר דבר בו זמנית. תוכנית טורבו בשילוב גריל עליון מאפשרת לנו בנוסף צליית גריל מושלמת במקביל לאפיה רגילה ביתר התנור
3 לעבודה יעילה במטבח, מומלץ לתזמן את זמן האפיה הדרוש באמצעות לחצן ה"שעון" ולהפעיל טיימר ל-30 דקות (כך אפשר לנצל את זמן האפיה לדברים אחרים מבלי לחשוש). עם סיום הזמן המוגדר ישמעו צפצופים (שיקראו לכם להוציא מהתנור ולא יתייאשו עד שתגיעו :))
4 אפשר להכין את הירקות הצלויים מראש ולשמור בכלי סגור (עד יומיים במקרר ועד כ-5 שעות בטמפרטורת החדר)

לעוד פרטים על מוצרי AEG לחצו כאן

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות