קנלוני תרד וגבינות של עדן הראל
עדן ועודד מקבלים את השבת עם מתכונים לארוחת שישי ביתית,טעימה וקלה להכנה להכנה שיהפכו את שולחן שישי לחגיגה אמיתית. הפעם הם מאחרים את שרה פון שוורצה ומכינים קנלוני גבינה ותרד.
זמן הכנה
10 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
40 דק'
כשרות
חלבי
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לקנלוני ומילוי:
חבילת פסטה קנלוני
כוס גבינת עיזים
כוס גבינה בולגרית
גליל גבינת כבשים
2 מיכלי שמנת מתוקה
חופן תרד
לרוטב:
שמן זית
כף פפריקה מתוקה
7 שיני שום
חצי קילו עגבניות שרי
זעתר טרי
200-400 גרם רסק או רכז עגבניות
גבעול סלרי ועלי סלרי
פרמזן
אופן הכנה
1 נחמם מראש תנור ל 180 מעלות.
2 נסדר נייר אפיה בתבנית ונמרח שמן זית.
3 בקערה נכין את המילוי לקנלוני – כוס גבינה בולגרית, כוס גבינת עיזים, 2 גביעים של שמנת מתוקה וחופן תרד קצוץ
4 נערבב טוב הכל יחד עם מלח, פלפל. נתן לזה קצת ריכך ונוציא את הטעמים ע"י ערבוב קצר במחבת. נתן לזה להתקרר, נעביר למזלף ונתחיל במלאכת המילוי.
5 בסיר על הכיריים נכין את הרוטב, נתחיל עם שמן זית, 7 שיני שום, גבעול סלרי קצוץ וכף פפריקה. לאחר צריבה נוסיף את חצי קילו עגבניות שרי 200-400 גרם רכז עגבניות קצת, זעתר ומעט עלי סלרי. את הרוטב אני אוהבת כמרקם מגובש (ככה הילדים לא מבקשים להפריד חתיכות שלא מזוהות להם) אז אני טוחנת בבלנדר מוט ולאחר 10 דקות בישול נשפוך את הרוטב לתבנית.
6 אני מכניסה לתנור ל 20 דקות, לפיינל טאץ' אני מוציאה ומפזרת בנדיבות מלמעלה פרמז'ן ומחזירה לתנור עד הזהבה.