קנלבולר מאפה שמרים שוודי עם קינמון והל

בטוח ראיתם איפשהו את הקינוח המדהים הזה, עכשיו תוכלו להכין אותו בבית. מתכון של ליאור משיח הקונדיטורית – מתוך "לוהט במטבח עם ליאורוש"

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לבצק:
13 גר' שמרים יבשים
250 מ"ל חלב
40 גר' סוכר
80 גר' חמאה בטמפרטורת החדר
500 גר' קמח לחם
קורט מלח
2 כפות הל טחון
1 ביצה שלמה
ביצה טרופה להברשה
סוכר גבישי לקישוט
למילוי:
160 גר' חמאה בטמפרטורת החדר
160 גר' סוכר
4 כפות קינמון טחון
1 כפית תמצית וניל
1/2 כפית הל טחון
2 כפות קמח
לגלייז סוכר:
200 גר' סוכר
100 מ"ל מים
צורת קיפול מיוחדת. צילום: ערוץ האוכל
אופן הכנה
הבצק:
1 בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את החלב, השמרים, הביצה, החמאה וכל היבשים ולשים כדקה על מהירות נמוכה.
2 מעבירים למהירות נמוכה בינונית ולשים כ-4 דקות עד שכל החומרים נאספו לכדי בצק אחיד וחלק.
3 מוציאים את הבצק אל משטח עבודה לא מקומח ולשים כדקה עד לקבלת מרקם חלק ויוצרים כדור. מניחים את הכדור לתפיחה בקערה משומנת קלות כ-20 דקות. מכסים במגבת.
המלית:
1 מערבבים את כל מרכיבי המלית בקערה בינונית ומערבבים בעזרת לקקן עד שמתקבלת משחה נוחה לעבודה, ומניחים בצד.
2 לאחר שהבצק תפח, מרדדים אותו על משטח עבודה מקומח קלות למרובע בעובי 1/2 ס"מ.
3 מורחים עליו את מלית הקינמון וההל בשכבה אחידה ומקפידים להגיע גם לקצוות.
4 מקפלים את השליש התחתון של הבצק כלפי מעלה, את השליש העליון של הבצק כלפי מטה מעליו, ומרדדים מעט כדי "להדביק".
5 בעזרת סכין חדה או גלגלת פיצה חותכים לאורך רצועות בעובי 1 ס"מ.
בניית צורת הכדור ואפייה:
1 לוקחים רצועה ומותחים אותה קלות. עם היד הדומיננטית מגלגלים על המשטח כדי ליצור צורה של הברגה.
2 מלפפים פעמיים סביב היד החלשה, ואת הקצה מכניסים בחלקה התחתון של הלחמניה כדי שלא תיפתח בתנור.
3 מברישים את הלחמניות בביצה טרופה ומניחים לתפיחה סופית של 30 דקות.
4 מחממים בינתיים תנור ל-180 מעלות.
5 אופים את הלחמניות כ-15 דקות עד שהן משחימות בצורה אחידה.
6 בינתיים, מכינים את סירופ הסוכר מהמים והסוכר – מניחים בסיר בינוני ומרתיחים עד שהסוכר נמס.
7 מוציאים את הלחמניות מהתנור ומיד מברישים בשכבה יפה של סירופ סוכר ומפזרים קצת סוכר גבישי מלמעלה.
הכי נוח לחתוך עם גלגלת פיצה. צילום: ערוץ האוכל

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות