עוגה עם המון פירות יבשים של מיקי שמו

מיקי שמו מכין עוגה בחושה עם פירות יבשים, פשוטה וממכרת שאפשר להכין בקלי קלות מתוך "מתוק או מלוח"

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

2 ביצים מידה L
1/4 כוס טחינה (60 גרם)
1/2 כוס סוכר דמררה (100 גרם)
1/2 כוס קמח לבן (70 גרם)
1/2 כוס קמח כוסמין (70 גרם)
1/2 כפית אבקת אפייה (60 גרם)
1 כפית תמצית וניל
גרידה מלימון אחד
1/3 כוס שקדים שלמים (50 גרם)
1/2 כוס אגוזי מלך שלמים (50 גרם)
1/4 כוס תאנים מיובשים (50 גרם)
1/2 כוס אגוזי פקאן שלמים (50 גרם)
1/4 כוס תאנים מיובשים (50 גרם)
1/3 כוס שזיפים מיובשים (50 גרם)
1/3 כוס צימוקים (50 גרם)
1/4 כוס אננס מיובש (50 גרם)
1/2 כפית קינמון
1 כוס תפוזים פרימור (240 מ”ל)
אופן הכנה
1 חותכים את הפירות היבשים לקוביות קטנות ככל האפשר, משרים אותם בקערה עם מיץ פירות, לאחר שעה מסננים אותם מן הנוזלים.
2 מחממים תנור לחום 170 מעלות
3 מקציפים את הביצים, הסוכר ותמצית הווניל במיקסר עם מטרפה במהירות בינונית עד לקבלת קציפה בהירה.
4 מוסיפים את הפירות היבשים המסוננים היטב, האגוזי מלך, פקאן ושקדים ןמחליפים לבוחש גיטרה
5 מוסיפים את הקמחים, אבקת האפייה וגרידה מהלימון
6 משמנים קלות את התבנית ומעבירים את התערובת לתבנית
7 מכניסים לתנור למשך 45-50 דקות, מצננים היטב ופורסים דק
8 מאחסנים בכלי אטום עד כ- 5 ימים.

טיפ: אם תרצו חיי מדף ארוכים יותר הגדילו את כמות האגוזים והקטינו את כמות הפירות היבשים.

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות