עוגה עם המון פירות יבשים של מיקי שמו

מיקי שמו מכין עוגה בחושה עם פירות יבשים, פשוטה וממכרת שאפשר להכין בקלי קלות מתוך "מתוק או מלוח"

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לעוגה בתבנית עגולה:
2 ביצים מידה L
1/4 כוס טחינה גולמית (60 גרם)
130 גרם יוגורט
1/2 כוס סוכר דמררה (100 גרם)
1/2 כוס קמח לבן (70 גרם)
1/2 כוס קמח כוסמין מלא (70 גרם)
1/2 כפית אבקת אפייה (60 גרם)
1 כפית תמצית וניל
גרידה מלימון אחד
1/3 כוס שקדים שלמים (50 גרם) (אפשר גם קלויים)
1/2 כוס אגוזי מלך שלמים (50 גרם)
1/4 כוס תאנים מיובשים (50 גרם)
1/2 כוס אגוזי פקאן שלמים (50 גרם)
1/3 כוס שזיפים מיובשים (50 גרם)
1/3 כוס צימוקים (50 גרם)
1/4 כוס אננס מיובש (50 גרם)
1/2 כפית קינמון
125 מ"ל מיץ תפוזים פרימור
אופן הכנה
1 חותכים את הפירות היבשים לקוביות קטנות ככל האפשר. משרים אותם בקערה עם מיץ התפוזים, לאחר שעה מסננים אותם מן הנוזלים.
2 קוצצים גס את כל סוגי האגוזים והשקדים ומניחים בקערה נפרדת.
3 מחממים תנור לחום 170 מעלות.
4 מקציפים את הביצים והסוכר במיקסר עם מטרפה במהירות בינונית עד לקבלת קציפה בהירה.
5 במיקסר מחליפים לבוחש גיטרה ומוסיפים לקציפה את הטחינה הגולמית והיוגורט ומערבבים.
6 מסננים את הפירות היבשים ממיץ התפוזים.
7 מוסיפים לקערת המיקסר את הפירות היבשים , תערובת האגוזים, 30 גרם מיץ תפוזים, והקמחים (קמח לבן וקמח מלא), חצי שקית אבקת האפייה, תמצית וניל וגרידת הלימון. מערבבים ערבוב קצר.
8 משמנים קלות את התבנית ומעבירים את התערובת לתבנית.
9 מכניסים לתנור 180 מעלות למשך 45-50 דקות.
10 מצננים היטב ופורסים דק.
11 מאחסנים בכלי אטום עד כ- 5 ימים.

טיפ: אם תרצו חיי מדף ארוכים יותר הגדילו את כמות האגוזים והקטינו את כמות הפירות היבשים.

עקבו אחרי ערוץ האוכל

6 תגובות

  • yoram chen says:

    היי
    נדמה לי שבסרטון רואים כי השקדים קצוצים אך לא מקולפים האומנם ?

    • ליז מירון says:

      היי יורם, אכן, השקדים קצוצים גס. אין צורך לקלף אותם.

  • יערה says:

    מישהו צריך לעבור על המתכון לפני שמפרסמים אותו.
    מופיע פעמיים רבע כוס תאנים
    באופן ההכנה לא מופיע מתי מכניסים את הטחינה
    ולא כתוב אפילו לאיזה גודל תבנית זה.

    • ליז מירון says:

      יערה , תודה על הערותייך. אנו מתנצלים על הטעות. תיקנו את המתכון בהתאם. שיהיה יום טוב ובתאבון!

    • ליז מירון says:

      את הטחינה מכניסים עם היוגורט לאחר הקצפת הביצים והסוכר .