עוגיות סהרוני שקדים

מתכון לעוגיות שקדים טחונים שהקפה הוא רק תירוץ בשביל לאכול אותן. אל תכעסו עלינו אם לא תצליחו לעצור את עצמכן.ם לעוד עוגייה. מתכון של הבלוגרית המוכשרת אורלי דהן-חרמש מהבלוג "Brown Sugar"

זמן הכנה
20 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
חלבי
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

בצק ל 70 – 80 עוגיות
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
2/3 כוס אבקת סוכר
1/4 כפית מלח
1 כפית תמצית ווניל איכותית
1 כפית תמצית שקדים – לא חובה
1 כוס שקדים טחונים דק
2 כוסות קמח רגיל
1/4 כפית אבקת אפייה
3/4 כוס אבקת סוכר לציפוי העוגיות
אופן הכנה
1 בקערת מיקסר מניחים חמאה, מלח, תמציות ואבקת סוכר ומעבדים בעזרת וו הגיטרה לתערובת חלקה וקרמית.
2 מוסיפים את השקדים ומטמיעים.
3 מוסיפים את הקמח יחד עם אבקת האפייה ומעבדים רק עד שהקמח נטמע.
4 מעבירים את הבצק למשטח עבודה.
5 מחממים תנור ל 160 מעלות ומרפדים תבניות עם נייר אפייה.
6 ניתן לקרר מעט את הבצק ואפשר כבר לעצב לעוגיות ולאפות.
7 לוקחים מהבצק פיסות קטנות ומגלגלים לכדורים קטנים בקוטר 2 ס"מ. מגלגלים לגליל באורך 5 – 6 ס"מ, מעקלים את הקצוות פנימה, לצורת סהרון קטן ומניחים בתבנית.
8 ממלאים את התבנית ואופים כ 15 דקות. באמצע האפייה מסובבים את התבנית בתנור כדי לקבל אפייה אחידה.
9 מוציאים את התבנית מהתנור ולא מנסים להזיז את העוגיות כשהן חמות. לאחר כמה דקות, כשהעוגיות עדיין חמימות, טובלים אותן ומצפים באבקת סוכר. ומחזירים לתבנית או רשת להמשך צינון עד שיגיעו לטמפ' החדר.
טיפ של אורלי:
1 ניתן להוסיף מעט גרידת לימון או תפוז.
2 את העוגיות שומרים בצנצנת אטומה.

לבלוג של אורלי חרמש דהן Brown Sugar

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    1 תגובות

    • 1

      מים או תפוזים

      מה אין נוזלים בבצק איך הבצק מתאחד בלי שום נוזל

      מה אין נוזלים בבצק איך הבצק מתאחד בלי שום נוזל
      אני מהצפון says:
      • החמאה תאחד את הבצק

        החמאה תאחד את הבצק
        adi says: