עוגת גבינה באסקית עם נוטלה
מתכון לעוגת גבינה באסקית עשירה, עסיסית, רכה ומדהימה, וכאילו שזה לא מספיק, מגישים אותה עם רוטב נוטלה מלמעלה למקסימום שחיתות. מתכון של הקונדיטורית ליאור משיח
זמן הכנה
10 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה וחצי
כשרות
חלבי
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
תבנית בקוטר 20 ס"מ:
675 גר' גבינת שמנת 30%
150 גר' סוכר לבן
1 כפית תמצית וניל
3 ביצים L
350 מ"ל שמנת מתוקה
2.5 כפות קורנפלור
½ כפית מלח
לשוקולד (לא חובה)
5 כפות נוטלה מומסת במיקרוגל
מידות והמרות משקל באפייה>
אופן הכנה
1 מחממים תנור ל-200 מעלות, טורבו.
2 מרפדים תבנית קפיצית בקוטר 20 עם נייר אפייה.
3 בבלנדר או מעבד מזון טוחנים את כל החומרים לעוגה עד לקבלת תערובת נוזלית ואחידה.
4 מוזגים את התערובת לתוך התבנית.
5 אופים 40-50 דקות עד שהעוגה שחומה מאוד, היא תיראה שרופה אבל היא לא, ועדיין רכה במרכז.
6 מוציאים מהתנור ומקררים לטמפ' החדר.
7 מקררים במקרר במשך לילה (8-12 שעות).
8 לא חובה: לפני ההגשה ממיסים 10-15 שניות נוטלה במיקורגל ומוזגים על כל חתיכה שמוגשת