ללא מתחרים: בבר האוכל בושוויק תמצאו את הבראנץ' הכי מפנק בעיר

הלכנו לטעום את תפריט הבראנץ' המחודש והמושחת של בר האוכל התל אביבי בושוויק, וחזרנו לספר.

כשהוזמנו להשקת תפריט הבראנץ' המחודש והמושחת – כך הובטח – של בר האוכל התל אביבי בושוויק, ידענו שלא נתאכזב. אולי זה בגלל הוויב השיקי המבטיח של המקום, אולי זה בגלל התפריט המסקרן והייחודי שלו בנוף הישראלי או אולי זה כי כבר סעדנו את הבראנץ' בגלגלו הקודם ויצאנו מרוצים. הגענו בציפיות גבוהות ובבושוויק בהחלט עמדו בהן ואף העצימו אותם למקרה שיחליטו לרענן שוב בקיץ הבא.

בושוויק היה הבר השלישי שנפתח לו ב-2019 ע"י חברי קבוצת אימפריאל, בשיתוף פעולה עם רשת מלונות אטלס, והוא שוכן במלון הבוטיק פבריק שבנחלת בנימין בתל אביב. בראשית דרכו הוא פעל בעיקר כבר קוקטיילים שהגיש אוכל כברירת מחדל, אולם לאחר סגרי הקורונה הוא גייס לשורותיו את השף האגדי עינב אזגורי – שהיה אחראי למסעדות מצליחות כמו סרוויסרייה הספרדי, בר א וין הצרפתי וקפה נורדוי האיטלקי-ספרדי – ויחד הם יצרו תפריט אמריקאי מצוין שהפך את בר הקוקטיילים לבר אוכל עם קוקטיילים, כשפתאום הם הפכו ל"ברירת מחדל".

ארוחת בוקר V בראנץ'

קל לטעות בין ארוחת בוקר לבראנץ'. למעשה ההבדל הוא לא גדול – בבראנץ' האוכל הוא על טהרת מאכלי הבוקר אך הוא מוגש בשעות המאוחרות של הבוקר וכולל מנות המשתלבות לנו יופי עם הצהריים. בר האוכל בושוויק, ששואב השראה משכונת בושוויק בברוקלין הן בתפריט והן בעיצוב המקום, מקפיד יופי על ההבדלים בין ארוחת בוקר לבראנץ' – על הגדרתו האמריקאית.

בניגוד לאחרים שמגישים את תפריט הבראנץ' שלהם מ-11:00 בבוקר ואולי אפילו לפני, בושוויק גאה להגיש את שלו החל מהשעה 13:30 – מה שיכול להיות אתגר לא קטן לקיבה הישראלית שנוהגת לפסוח על ארוחת הבוקר כשהיא מייעדת לה בראנץ' בלו"ז. בבושוויק גם מקפידים להגיש בראנץ' אמריקאי שהוא לא רק האומלט והבנדיקט של הבוקר. תמצאו שם גם מנות שמתאימות לצהריים כמו רצועות טורטיה מטוגנות Steak and eggs וקציצת המבורגר עם גבינת צ'דר. תכף נגע קצת יותר בתפריט.



המקום כולל חלל פנימי גדול וחצר אחורית מרשימה, כשעל הקירות ציורי גרפיטי שאינם מזילים מהיוקרה שלו. בבושוויק מספר אלטרנטיבות ישיבה – בר, שולחן או ספה לאלו שאוהבים לרבוץ. הגענו לבושוויק בשישי, עם פתיחתו, והמקום התמלא תוך דקות (ממליצים לשריין מקום).

אז מה כולל תפריט הבראנץ'?

התפריט מבטא את נקודת מבטו הייחודית של אזגורי למטבח האמריקאי והוא מחולק למנות קטנות וגדולות. בשורה התחתונה – היה טעים. באמת טעים. חוויה קולינרית שמציבה סטנדרטים חדשים לבראנץ'. קצת קשה לחזור משם לבראנץ' הישראלי הסטנדרטי של חביתה, סלט ומטבלים.  

תפריט הקטנות משתלב יופי עם הקוקטיילים הצבעוניים של המקום וכולל בין היתר צלעות תירס צלויות על גריל פחם בביסק סרטנים וטוגארשי, קוביות בייקון מטוגנות עם דלעת יפנית, פילי צ'יס סטייק טוסט שמגיע עם פרוסות בקר צלוי, בצל מקורמל וגבינת צ'דר, ולחם תירס נהדר בזיגוג חמאת דבש ושום מותסס. מעולם לא ריירנו כך על המקלדת.

בושוויק
בושוויק


תפריט הגדולות – שמודים שהגענו אליו כבר שבעים מהקטנות אך הקיבה שלנו נאלצה להתמודד – כולל את ה-Steak and eggs הנהדר שדיברנו עליו מקודם, בנדקיט אמריקאי אמיתי המורכב מקוראסון חמאה, אמנטל, שינקין ורוטב הולנדייז, צ'יפס "מושחת יותר מפוטין" עם רוטב בקר וגבינת מוצרלה, ומקפיש – שהוא דג ים מטוגן בציפוי קורנפלקס פיקטני וגבינת צ'דר. אמאלה ואבאלה.

בושוויק
בושוויק

לא ויתרנו על קינוח

מאחר שלקינוח יש קיבה נפרדת, הזמנו לנו את קינוח הדגל של המקום – עוגת גבינה באסקית מצוינת עם פנים נימוח ומרענן. יש עוד קינוחים בתפריט – אבל טיפ שלנו: אל תוותרו על העוגה.

ומה לגבי הקוקטיילים?

כשזה מגיע לקוקטיילים, המבחר עשיר. אנחנו פתחנו את הבהוריים שלנו באפרול שפריץ שחוזר להיות טרנדי בנוף התל אביבי למי שלא שם לב, אך משם המשכנו לטעימות מהקוקטיילים הייחודיים של המקום. בקוקטיילים המומלצים תמצאו את הבלאדי מרי – וודקה גרייגוס, מיץ עגבניות ותבלינים, הגריבלדי – מרטיני ביטר ומיץ תפוזים טרי ומוקצף, הפלומה – טקילה אל חימדור בלנקו, ליים וסודה אשכוליות, והבנטונס אולד פאשנד – ג'ק דניאלס מושרה בבייקון, מייפל ואנגוסטורה ביטרס.

רק הזהירו את המשפחה שלכם מראש: הסיכוי שתגיעו לקידוש של שישי רעבים- קלוש.

בושוויק, נחלת בנימין 28, תל אביב, 03-5678000
תפריט בראנץ' בימי שישי, בין השעות 13:30-17:00 (ובקרוב גם בשבתות).

צלם: בן יוסטר

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם: