לחמניות המבורגר ביתיות

מתכון ללחמניות המבורגר שמכינים בקלות בבית – למה לרכוש אם אפשר להכין?

זמן הכנה
150 דק'
דרגת קושי
בינוני
זמן הכנה כולל
שעתיים וחצי
כשרות
פרווה

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

מתכון ל-12 לחמניות:
560 גרם קמח לחם וחלות מנופה של "טחנות ישראליות" (4 כוסות)
9 גרם שמרים יבשים או 27 גרם שמרים טריים
60 גרם ביצים (ביצה בגודל L)
80 גרם דבש (4 כפות)
250 גרם חלב שקדים קר
55 גרם שמן זרעי ענבים
11 גרם מלח
להברשה לפני האפיה:
ביצה טרופה
כף מים
שומשום לפיזור (שחור, מלא ורגיל)
אופן הכנה
1 בקערת מיקסר עם וו לישה מערבלים קמח, שמרים יבשים, ביצים, דבש, חלב שקדים ושמן במהירות נמוכה על לקבלת בצק, כ- 2 דקות לישה. מוסיפים את המלח ולשים עוד כ-7 דקות במהירות במהירות נמוכה- בינונית עד שמתקבל בצק גמיש, רך, מעט דביק שנפרד מהדפנות ונאסף סביב וו הלישה.
2 מקמחים קלות את משטח העבודה, מכדררים את הבצק לכדור, מעבירים לקערה ומכסים בניילון נצמד רופף. מכניסים את הקערה לתנור כבוי וסגור להתפחה ראשונה כשעה ורבע – עד שהבצק מגיע לתוספת של כ 80% מהנפח.
3 מוציאים את הבצק למשטח העבודה מקומח קלות, ומחלקים אותו ליחידות במשקל 80 גרם ומכסים בניילון לא מהודק על מנת למנוע התייבשות של הבצק. לוקחים יחידת בצק, משטחים אותה בעזרת האצבעות ומכניסים את קצוות הבצק למרכז. הופכים את הבצק כך שהחלק הסגור כלפי מעלה ומגלגלים לכדור חלק ומהודק. ממשיכים להכין את שאר הלחמניות. הבצק מעט דביק וזה בסדר, ניתן לקמח מעט את היד בכדי למנוע מהבצק להידבק אך חשוב שבעת הגלגול משטח העבודה יהיה נטול קמח.
4 מסדרים על את הלחמניות בתבנית מרופדת בנייר אפיה ומכניסים לתנור כבוי להתפחה נוספת כחצי שעה-שעה, תלוי בטמפרטורת החדר.
5 מחממים תנור טורבו ל- 170 מעלות. לאחר ההתפחה מוציאים מהתנור את התבנית, מורחים ביצה, מפזרים מעל כל יחידת בצק מעט שומשום. מכניסים את התבנית לאפיה של כ – 15 דקות עד שהלחמניות זהובות. מצננים את הלחמניות בטמפרטורת החדר.
הערות:
1 ניתן להמיר חלב שקדים בחלב רגיל או מים. שמן זרעי ענבים ניתן להמיר בכל שמן צמחי אחר. הלחמניות נשמרות יומיים עטופות טוב בניילון נצמד בטמפרטורת החדר. לאחר שהלחמניות מתקררות לחלוטין ניתן לשמור אותן עטופות טוב במקפיא, וכל פעם שרוצים לחמנייה מוציאים ומפשירים בטמפרטורת החדר או כמה שניות במיקרוגל.
2 אני אוהבת לסדר את הלחמניות על גבי תבנית האפיה במרווחים יחסית קטנים כך שבאפיה הן תופחות ונוגעות אחת בשנייה. התוצאה שמתקבלת היא שהן רכות מבפנים ומהצדדים. אם אתם מעדיפים מעטה פחות רך מהצדדים תקפידו על מרווחים גדולים יותר.

בשיתוף טחנות ישראליות

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם: