בוריקיטס במילוי גבינה בולגרית וקשקבל ללא גלוטן של תמי בן דוד
תמי בן דוד עם החטיפים הבלקניים הפריכים שכובשים כל חיך (ולב) רק שאלו… ללא גלוטן. גרסה מופחתת שומן באופן משמעותי מרעותה הגלוטנית, מבלי לפגום בפריכות
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
מתכון ל-30 בוריקיטס
לבצק
400 גרם קמח תמי רב תכליתי
2 כפיות (10 גר’) אבקת אפייה
100 גר’ חמאה
200 גר’ (גביע) שמנת חמוצה
1 ביצה גדולה XL
1 כפית מלח
למלית
200 גרם גבינה בולגרית
150 גרם גבינת קשקבל מגורדת דק
מלח ופלפל – לפי הטעם (לא להפריז, הגבינות מלוחות)
1 חלמון
להברשה וגימור
ביצה טרופה
שומשום/ זרעי קצח/ פרג/ זעתר/מלח גס/עשבי תיבול
אופן הכנה
מכינים את הבצק
1 בקערת מיקסר מצוייד בוו שטוחה (K) או במעבד מזון, מעבדים את כל המצרכים לבצק אחיד, רך ונעים. עוטפים בניילון נצמד ומשהים לפחות שעה במקרר (מנוחה והתייצבות. אפשר להשאיר גם מספר שעות).
מכינים את המלית
1 מערבבים את מצרכי המלית לתערובת אחידה
2 מחממים תנור ל-180 מעלות
מרדדים, קורצים, ממלאים ואופים
1 על משטח מקומח קלות בקורנפלור, מרדדים את הבצק לעלה דק בעובי כ-2 מ”מ (הערה חשובה: אם לא מרדדים דק מאוד, הבצק ישבר בקיפול), עם רינג/חותכן קוטר 9 ס”מ קורצים עיגולים. מניחים במרכז כל עיגול כפית מלית וסוגרים לצורת סהר. מהדקים את שולי הבצק בעזרת מזלג או צובטן.
2 מסדרים בתבנית מרופדת נייר אפייה, מברישים בביצה טרופה ומפזרים שומשום ( או תוספת לפי טעם אישי: קצח/פרג/זעתר/מלח גס/עשבי תיבול).
3 אופים 25 דקות עד הזהבה. מוציאים מהתנור ומצננים מעט לפני שאוכלים.