פיצה עם גבינת בוראטה
מתכון לפיצה מבצק מחמצת שתכינו מאפס עם עגבניות כבושות בחומץ וגבינת בוראטה. מתכון לאוהבי פיצה הארדקור שרוצים פיצה קצת אחרת
![](https://cdn.goodlifetv.co.il/wp-content/uploads/2023/02/09125120/IMG_6356-1.jpg)
זמן הכנה
30 דקות
דרגת קושי
בינוני
זמן הכנה כולל
לילה+שלוש שעות
כשרות
חלבי
מרכיבים
כמות מספיקה ל
![](https://www.goodlifetv.co.il/wp-content/themes/goodiz/images/plush-single.png)
![](https://www.goodlifetv.co.il/wp-content/themes/goodiz/images/minus-single.png)
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לעגבניות:
250 גרם עגבניות שרי
2 כפות שמן זית
1 כפית חומץ בלסמי
1 שן שום טחון דק
3 כפות בזיליקום טרי
קורט מלח
פלפל שחור
לבצק מחמצת:
100 גרם קמח לחם לבן או קמח פיצה 00
¼ כפית שמרים אינסטנט מיובשים
100 גרם מים טמפרטורת חדר
לבצק פיצה:
200 גרם מחמצת
290 גרם מים בטמפרטורת חדר
¼ כפית שמרים יבשים
1 כפית שמן זית
1 כפית דבש
450 גרם קמח לחם לבן או קמח פיצה 00
11 גרם מלח
להרכבה:
1 ½ כף חמאה
1 ½ כף שמן זית
4 שיני שום טחון דק
1 כף פטרוזיליה קצוצה
מלח ופלפל לפי הטעם
חופן גבינת מוצרלה מגוררת
חופן גבינת פרמזן מגוררת
150 גרם גבינת בוראטה
שמן זית לטפטף
מידות והמרות משקל באפייה>
אופן הכנה
להכנת מחמצת:
1 לילה לפני הכנת הפיצה מערבבים את חומרי המחמצת
2 מערבבים היטב שלא ישארו גושי בצק, ורצוי לסגור בצנצנת ולהניח ללילה לתסוס
להכנת הבצק:
1 מכניסים לקערת המיקסר את המחמצת, מים, שמן זית ודבש ומערבבים
2 מוסיפים פנימה את הקמח, השמרים והמלח ומערבבים את הבצק עד לקבלת תערובת אחידה
3 מניחים בצד להתפחה ל45 דקות, מכוסה במגבת
4 מוציאים את הבצק מהקערה, פותחים אותו ומותחים בעזרת הידיים, מכדררים לכדור ומחזירים להתפחה נוספת ל 45 דקות
5 חוזרים על הפעולה אחרי 45 דקות שוב
בינתיים מכינים את התוספות:
1 מחממים תנור ל 280 מעלות – התנור צריך להיות מאוד חם
2 חותכים את העגבניות לקוביות ומוסיפים אותן יחד עם כל שאר המרכיבים לקערה קטנה
3 מערבבים הכל יחד ומתקנים את התיבול לפי הטעם
4 מחממים חמאה ושמן זית במחבת קטנה על אש בינונית-נמוכה. מוסיפים שום ומביאים לרתיחה נמוכה במשך 2-3 דקות (זהירות שהוא לא ישחים/ישרף)…מוסיפים פטרוזיליה, מלח (אם צריך) ופלפל לסיום
5 מחממים ומשמנים מחבת על הכיריים
6 מותחים את בצק הפיצה ומניחים אותו על המחבת
7 מניחים על הבצק חמאת שום ומוצרלה + גבינות פרמזן
8 כאשר תחתית הבצק זהובה ופריכה, מעבירים לרשת המונחת ב-1/3 העליון של התנור ל3-5 דקות
9 מניחים על הבצק המוכן את העגבניות הכבושות וכדור גבינת הבורטה
10 מזלפים שמן זית, בוזקים מלח ופלפל ומגישים