פיצה עם גבינת בוראטה

מתכון לפיצה מבצק מחמצת שתכינו מאפס עם עגבניות כבושות בחומץ וגבינת בוראטה. מתכון לאוהבי פיצה הארדקור שרוצים פיצה קצת אחרת

זמן הכנה
30 דקות
דרגת קושי
בינוני
זמן הכנה כולל
לילה+שלוש שעות
כשרות
חלבי
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לעגבניות:
250 גרם עגבניות שרי
2 כפות שמן זית
1 כפית חומץ בלסמי
1 שן שום טחון דק
3 כפות בזיליקום טרי
קורט מלח
פלפל שחור
לבצק מחמצת:
100 גרם קמח לחם לבן או קמח פיצה 00
¼ כפית שמרים אינסטנט מיובשים
100 גרם מים טמפרטורת חדר
לבצק פיצה:
200 גרם מחמצת
290 גרם מים בטמפרטורת חדר
¼ כפית שמרים יבשים
1 כפית שמן זית
1 כפית דבש
450 גרם קמח לחם לבן או קמח פיצה 00
11 גרם מלח
להרכבה:
1 ½ כף חמאה
1 ½ כף שמן זית
4 שיני שום טחון דק
1 כף פטרוזיליה קצוצה
מלח ופלפל לפי הטעם
חופן גבינת מוצרלה מגוררת
חופן גבינת פרמזן מגוררת
150 גרם גבינת בוראטה
שמן זית לטפטף

מידות והמרות משקל באפייה>

אופן הכנה
להכנת מחמצת:
1 לילה לפני הכנת הפיצה מערבבים את חומרי המחמצת
2 מערבבים היטב שלא ישארו גושי בצק, ורצוי לסגור בצנצנת ולהניח ללילה לתסוס
להכנת הבצק:
1 מכניסים לקערת המיקסר את המחמצת, מים, שמן זית ודבש ומערבבים
2 מוסיפים פנימה את הקמח, השמרים והמלח ומערבבים את הבצק עד לקבלת תערובת אחידה
3 מניחים בצד להתפחה ל45 דקות, מכוסה במגבת
4 מוציאים את הבצק מהקערה, פותחים אותו ומותחים בעזרת הידיים, מכדררים לכדור ומחזירים להתפחה נוספת ל 45 דקות
5 חוזרים על הפעולה אחרי 45 דקות שוב
בינתיים מכינים את התוספות:
1 מחממים תנור ל 280 מעלות – התנור צריך להיות מאוד חם
2 חותכים את העגבניות לקוביות ומוסיפים אותן יחד עם כל שאר המרכיבים לקערה קטנה
3 מערבבים הכל יחד ומתקנים את התיבול לפי הטעם
4 מחממים חמאה ושמן זית במחבת קטנה על אש בינונית-נמוכה. מוסיפים שום ומביאים לרתיחה נמוכה במשך 2-3 דקות (זהירות שהוא לא ישחים/ישרף)…מוסיפים פטרוזיליה, מלח (אם צריך) ופלפל לסיום
5 מחממים ומשמנים מחבת על הכיריים
6 מותחים את בצק הפיצה ומניחים אותו על המחבת
7 מניחים על הבצק חמאת שום ומוצרלה + גבינות פרמזן
8 כאשר תחתית הבצק זהובה ופריכה, מעבירים לרשת המונחת ב-1/3 העליון של התנור ל3-5 דקות
9 מניחים על הבצק המוכן את העגבניות הכבושות וכדור גבינת הבורטה
10 מזלפים שמן זית, בוזקים מלח ופלפל ומגישים

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות