פיצה בוראטה של הילה אלפרט
פיצה מדהימה של הילה אלפרט שכל אחד יכול להכין בבית עם בוראטה, פסטו ועגבניות
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לבצק:
1 ק"ג קמח לבן
600 מ"ל מים
כף מלח
כפית שמרים
למילוי:
עגבניות תמר בשלות ובשרניות
פסטו
שבבי צ'ילי
קרם של חומץ בלסמי
שמן זית
גבינת בוראטה
אופן הכנה
הבצק:
1 מערבבים את חומרי הבצק בקלילות ומניחים מכוסה לחצי שעה
2 מקמחים ידיים ואת השיש, לשים כ- 5 דקות או מקפלים, ככל שהבצק נענה ומכסים
3 ממתינים עד שהבצק מכפיל את נפחו
4 מקפלים או לשים שוב כ-3 דקותמקפלים או לשים שוב כ-3 דקות
5 מחלקים לשישה ויוצרים כדורים שלמים על ידי קיפול פנימה תוך הימנעות מהשארת קרע או סדק
6 מכניסים מכוסים למקרר בין 12 ל-48 שעות(ניתן להקפיא אחרי 12 שעות)
7 מניחים לתפוח כשעתיים לפני האפייה
8 פותחים ידנית על משטח מקומח
9 מגרדים את העגבניות ומסננים
10 נחמם את התנור לחום מקסימלי
11 פותחים את כדור הבצק כך שצורתו אובלית ושוליו גבוהים, נעשה את זה על ידי לחיצה ודחיפה של הבצק מהמרכז לשוליים
12 נניח את הבצק על נייר אפייה בתבנית ונמרח בעגבניות. נבזוק מלמעלה מלח ושבבי צ'ילי
13 נכניס לתנור ונאפה עד ששולי הבצק נאפים
14 נוציא, נחתוך את הבוראטה ונפזר פסטו ושמן זית
15 נעטר בקרם בלסמי