מדריך להכנת בראוניז בריאותי בבית – עם ירקות!

זה אולי נשמע מוזר בראוניז שוקולד עם ירקות אבל הבראוניז בגרסה “לייט של רותם ליברזון שהיא “בריאה להשחית” , יוצא מעולה!

קוביות של אושר, כך אני קוראת לבראוניז.
אותה עוגת שוקולד רכה ונימוחה שכולם נמסים כשנתקלים בה. כרגיל, בא לטרוף תבנית שלמה, אבל הקלוריות, הוי הקלוריות.
אז מה הפתרון?

אולי לא תאמינו אבל אפשר ורצוי להכניס לתוך הבראוניז ירקות. מה? לא מאמינים, תנסו ותראו. יש דברים שתצטרכו לסמוך עלי כי זה ממש טעים.

בבראוניז מהסוג הזה יהיו המון ירקות, רק קמח מלא ובלי חמאה בכלל.

נשמע נפלא נכון?

אפשר להשתמש בבטטות, הן מתקתקות ונפלאות או אפילו בקישואים מגוררים.

הירקות למעשה יכולים להחליף שומן. במקום חמאה אפשר להחליף 3/4 מהכמות בירקות.

את הבטטות נבשל קודם במים ואחר כך נייבש היטב, את הקישואים למשל צריך לגרר ואז לסחוט מהם היטב את הנוזלים.
כמו בכל מדריך טוב, נפריד בין המרכיבים הרטובים ליבשים.

את החומרים הרטובים שהם הירקות, בערך 2 כוסות, 0.5 כוס סוכר חום כמובן, 0.5 כוס שמן קנולה ו – 2 ביצים,  מערבבים יחד ומוסיפים להם תמצית וניל.

מערבבים גם את החומרים היבשים שכוללים 1 כוס קמח מלא מעורב בקמח כוסמין עם 0.5 כוס אבקת קקאו משובחת ומעט קינמון.

מוסיפים את התערובת היבשה לרטובה, מערבבים יחד ולכל הטוב הזה מוסיפים 100 גרם שוקולד צ’יפס איכותי שהרי זאת עוגת שוקולד..

אז מה קיבלנו?

מתכון לבראוניז שוקולד הכי בריאים שראיתם, סוכר חום, קמח מלא עם קמח כוסמין ערמת ירקות ושוקולד מריר. זה באמת מפתיע אבל רק כשתטעמו תבינו שיש אלטרנטיבה למתכונים הרגילים עתירי החמאה והקמח הלבן.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות