פשטידת ברוקולי וקישואים ללא תחתית וללא גלוטן
מתכון לפשטידת ברוקולי וקישואים ללא תחתית וללא גלוטן. מיכל לוי אלחלל – זוכת גרילסטאר אוהבת פשטידות ובמיוחד את הפשוטות ללא הבצק . פשוט משתמשים בירקות של הבית עם גבינות ויוצאת ארוחה קלילה צבעונית ומפלאה. מיכל ממליצה לרפד את התבנית בנייר אפייה ולשמן היטב על מנת שנוכל בקלות לחלץ את הפשטידה בדיוק כמו קיש עם בצק וזה יחליף את הפשטידה המושקעת במינימום מאמץ.
זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
חלבי
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
(תבנית אינגליש קייק באורך כ 30 ס"מ)
3 כוסות פרחי ברוקולי (אפשר קפואים מופשרים ומסוננים)
2 קישואים או זוקיני חתוכים לפרוסות דקות עם קולפן ירקות
מלח, פלפל שחור גרוס
1/2 1 כוסות חלב (360 מ"ל)
4 ביצים
1 כוס גבינה צהובה מגוררת ( 100 גרם)
1/2 חבילה גבינה מלוחה מגוררת שאוהבים (125 גרם)
1 כף קורנפלור
אופן הכנה
1 מחממים את התנור ל180 מעלות. משמנים ומרפדים את בסיס התבנית אפייה.
2 מעברים את הברוקלים לקערה ומכסים המים רותחים. אחרי כדקה מוסיפים את הקישואים ומחכים עוד כדקה. מסננים ומייבשים היטב.
3 מערבבים בקערה נפרדת את החלב, קורנפלור, גבינות והביצים. מוסיפים 1/4 כפית מלח ומעט פלפל.
4 מסדרים בתבנית את הירקות ומעל יוצקים לתבנית את הבלילה. מערבבים מעת שהגבינות יחדרו לתוך הירקות. ואופים כ 45-50 דקות, עד שהפשטידה מתייצבת מאוד ומזהיבה לגמרי.
5 מוציאים, מצננים כ-5 דקות וחותכים לחתיכות. מגישים חם.
פשטידת ברוקולי
אפשר לוותר על הקונפלור ?
אפשר לוותר על הקונפלור ?
אביטל says:
לא ניתן לוותר
לא ניתן לוותר
rotem says:
אהבתי
טעים
טעים
מיכאלה says:
אהבתי
פשוט, מהיר, קל וטעים.
פשוט, מהיר, קל וטעים.
מיכאלה says: