מטפאייה – תבשיל בורגול טורקי של נוף עתמאנה

מתכון קל להכנה למטפאייה, תבשיל בורגול טורקי אותנטי של נוף עתמאנה.

צילום:רותם דוזטס
זמן הכנה
20 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
בשר

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לבורגול:
1 בצל קצוץ קוביות דק
2 שיני שום קצוצות
1 גמבה אדומה קצוצה או פלפל שושקה אדום
4 כפות שמן זית
כף פפריקה
כף אריסה
כף רסק עגבניות
כפית נענע יבשה
כפית אורגנו יבש
1 כוס בורגול גס
כוס וחצי מים
מלח ופלפל שחור
לתבשיל:
2 חבילות מניפות סינטה
4-5 כפות שמן תירס או קנולה
7 שיני שום
מיץ משני לימונים
חצי חבילת פטרוזיליה קצוצה
גרדה מלימון אחד
מלח ופלפל שחור
אופן הכנה
לבורגול:
1 קוצצים את הבצל מטגנים את הבצל והפלפל הקצוץ בשמן הזית כארבע דקות
2 מוסיפים את השום הכתוש מוסיפים את רסק העגבניות והאריסה פנימה וממשיכים לטגן כדקה
3 מוסיפים את הבורגול ומטגנים הכל יחד כדקה
4 מתבלים בפפריקה, אורגנו, נענע, מלח ופלפל שחור
5 מוסיפים מים מכסים ומביאים לרתיחה מנמיכים ומבשלים כ-15 דקות עד שכל המים נספגים בבורגול.
לתבשיל:
1 מתבלים את הנתחים ומחממים את השמן במחבת כשהמחבת לוהטת מניחים את הנתחים וצורבים משני הצדדים, מוציאים לצלחת וממשיכים לצרוב את שאר הנתחים
2 באותה המחבת ובעודה חמה מוסיפים את מיץ הלימון וגרידת הלימון
3 כשהרוטב רותח מחזירים את הנתחים לחימום קצר
4 מוסיפים את השום הכתוש מכבים את האש ומערבבים את עלי הפטרוזיליה הקצוצים פנימה.
5 מגישים חם עם הבורגול הטורקי

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות