בקר מוקפץ בסגנון קמבודי – בו לוק לאק של משה בדישי
משה בדישי במתכון לבו לוק לאק – בסגנון קמבודי שיעשה לכם חשק לטייל במזרח הרחוק, מתוך התוכנית "טוק טוק – עוצרים לאכול במזרח"
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
למרינדה
400 גרם פילה בקר חתוך לקוביות קטנות
3 שיני שום קצוצות
1 כפית סוכר שטוחה
1 כף רוטב צדפות
1 כפית של פלפל ירוק שבור
לרוטב
4 כפות רוטב פטריות צמחוני
½ כוס מים
1 כפית סוכר דקלים מגורד
1 כף מחית צ’ילי בסויה
1 כף סויה
לרוטב לימון ופלפל שחור
¼ כוס מיץ ליים
¼ כוס מים
1 שן שום מעוכה לפירה
1 כפית סוכר דקלים מגורד
½1 כפות רוטב דגים
1 כפית פלפל שחור גרוס
מספר פרוסות צ’ילי אדום
לירקות
8 עלי חסה-עדיף לבבות או חסה עגולה
עגבניות שרי צהובות ואדומות לקישוט
½ בצל סגול פרוס דק
1 מלפפון פרוס
להקפצה
1 פלפל יבש מתוק חתוך לרצועות
1 גבעול בצל ירוק חתוך ל- 2 ס”מ
אופן הכנה
1 מערבבים את כל חומרי המרינדה ומשרים את הבקר לפחות שעתיים.
2 לרוטב לימון ופלפל שחור: מערבבים את כל חומרי הרוטב עד שהסוכר נמס ומניחים בצד.
3 מחממים מחבת או ווק לחום גבוה עם מעט שמן לטיגון,
4 מוסיפים את הבקר ומטגנים כ- 30 שניות או עד שהבשר נסגר מכל צדדיו.
5 מוסיפים פלפל יבש, בצל ירוק ואת הרוטב ומבשלים כ- 2 דקות.
6 במידת הצורך, קושרים את המסה עם קורנפלור.
7 מסדרים את הירקות על צלחת ועל גבי הירקות יוצקים את הבו לוק לאק.
8 מגישים עם רוטב הליים שנותר בצד.