סלט גבינה כחולה של ליאור משיח

חגיגת גבינות מצרפת של סיימן! סלט ירוקים חגיגי לחג עם גבינת ברס בלו – גבינה צרפתית רכה עם עובש לבן ועורקים כחולים, השילוב שייחודי רק לה! היא רכה ונימוחה מבפנים ומושלמת לסלט. מתכון של הקונדיטורית ליאור משיח

בשיתוף עם א. סיימן סחר

זמן הכנה
15 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
30 דקות
כשרות
חלבי
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

150 גר' גבינת ברס בלו
1 ראש חסה / מיקס חסות
2 יחידות אנדיב
חופן עלי אורוגולה – לא חובה
150 גר' פקאן / אגוזי מלך
2-3 אגסים טריים
לרוטב:
1/2 כוס שמן זית
1 גרידת לימון
מיץ מחצי לימון
1 כפית חרדל
2 כפות דבש
1/2 כפית מלח
אופן הכנה
קולים את הפקאנים:
1 מחממים תנור ל-160 מעלות, טורבו.
2 מפזרים את הפקאנים או אגוזי המלך על מגש אפייה עם נייר אפייה וקולים כ-10 דקות בתנור.
3 מוציאים ומניחים לפקאנים להתקרר.
מכינם את הרוטב:
1 בצנצנת, שמים את כל המרכיבים לרוטב, ומשקשקים עד לקבלת רוטב אחיד.
2 טועמים ומתקנים טעמים אם צריך.
3 מניחים בצד.
מכינים את הסלט:
1 שוטפים ומייבשים היטב את החסות, האנדיב ואת האגסים.
2 חשוב – את הרכבת הסלט, עושים בצמוד להגשתו, כמה שיותר בצמוד יותר טוב.
3 חותכים את החסה לרצועות ומעבירים לקערת ערבוב גדולה.
4 מוסיפים עלים יפים של אנדיב, וחופן עלי אורוגולה אם אוהבים.
5 פורסים את האגסים לרצועות ומוסיפים לקערת הערבוב.
6 מערבבים שוב את הרוטב ומוזגים על תערובת הירוקים.
7 מערבבים היטב בידיים לפיזור אחיד.
8 מעבירים לצלחת או קערת הגשה לסלט.
9 מפוררים בידיים את הגבינה מעל הסלט
10 מפזרים מעל את האגוזים הקלויים ומגישים.
סלט פרש, קריספי ומושלם לשבועות. צילום: ליאור משיח

לאתר של סיימן לחצו כאן

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות