עוגת היער השחור במילוי גליליות
מיקי שמו ורוני דלומי משחזרים את העוגה שהכי מסמלת את שנות ה80 ומוסיפים לה הפתעה קרנצ'ית ומפתיעה
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
מרכיבים לעוגה בתבנית בקוטר – 24:
טורט השוקולד:
200 גר’ שוקולד מריר
300 גר’ חמאה
4 ביצים מופרדות
3/4 1 כוס קמח
1 כף קקאו
1/3 1 כוס סוכר
קציפה לבנה:
2 מיכלי שמנת מתוקה
1/3 כוס סוכר
קציפת שוקולד:
1/2 1 מיכלי שמנת מתוקה
150 גרם שוקולד מריר מומס
להרכבת טורט השוקולד:
מיץ רימונים
250 גרם מלית דובדבן
7 יחידות גליליות
לקישוט
150 גרם שוקולד מגורד
אופן הכנה
הטורט:
1 מיסים בקלחת שוקולד וחמאה ומוסיפים את החלמונים ומערבבים.
2 מקציפים במיקסר 4 חלבונים ואת הסוכר לקצף יציב ומקפלים לתערובת השוקולד.
3 מקפלים פנימה גם את הקמח ואבקת האפיה.
4 אופים בתנור ב- 180 מעלות למשך 40 דקות.
קציפה לבנה:
1 מקציפים את השמנת והסוכר לקצפת יציבה.
קציפת שוקולד:
1 מקציפים במיקסר את הקצפת לקציפה רכה
2 ממיסים את השוקולד.
3 מקפלים ע”י השוואת טמפ’ לקציפת שוקולד חלקה.
ההרכבה בתוך תבנית העוגה:
1 פורסים את הטורט שוקולד ל- 2 שכבות, מניחים אחת מהן על גבי התבנית.
2 מורחים שכבה אחידה של מחית דובדבנים.
3 ממלאים את הגליליות וופל בקציפת שוקולד.
4 מניחים את הגליליות על גבי המחית דובדבנים.
5 מזלפים קציפת שוקולד על הגליליות וופל.
6 מניחים שכבה נוספת של טורט שוקולד
7 מרטיבים עם מעט מיץ רימונים
8 ממלאים בקציפה לבנה.
9 מקשטים בקצפת הלבנה, דובדבנים ושוקולד מגורר.