מוסקה חצילים ביתית של אבי ביטון

המנה היוונית המנצחת מחצילים ברוטב עגבניות של בלהה מזרחי, אמא של חזי דין מתוך התוכנית “במטבח עם אמא”

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

למוסקה:
1 חציל מוארך בינוני (לא שמן ולא דק)
קבב פיסטוקים של אסלי עמוס
1 חופן פטרוזיליה קצוצה
2 קוביות שום
קמצוץ של פלפל שחור
1/2 כפית אבקת מרק עוף פרווה
1/2 כפית אבקת מרק עוף פרווה
1/4 כפית כורכום
2 ביצים
1/2 כוס קמח
לרוטב עגבניות:
3 שיני שום שלמים
2 קופסאות רסק עגבניות
1/4 כוס שמן
קורט פפריקה אדומה מתוקה
מוסקה. צילום: איתיאל ציון
אופן הכנה
המוסקה
1 שוטפים את החציל היטב, מורידים לו את הראש ופורסים אותו עם הקליפה לחישוקים (כל עיגול כ – 1 ס”מ וחצי רוחב).
2 באמצעות סכין יוצרים בכל אחד מהעיגולים פתח עמוק אך לא עד הסוף.
3 זורים חופן מלח על החציל ומשאירים אותו כ – 5 דקות על מנת להפריש את המרירות ולאחר מכן שוטפים את החציל היטב תחת הכיור.
הרוטב
1 מטגנים את השום באופן שלא ישחים.
2 מוסיפים רסק עגבניות ומערבבים כל זמן הטיגון.
3 מוסיפים מים ופפריקה מתוקה ומביאים את הרוטב לסמיכות. מבשלים על אש נמוכה כ – 3 דקות ומכבים את הלהבה.
מילוי הבשר:
1 מערבבים את הבשר עם שום, פטרוזיליה, מרק עוף, כורכום ופלפל שחור וממלאים את החצילים בתוכן באופן שטוח כמו פיתה.
2 טובלים את דפנות החצילים בקמח ובביצים טרופות ומטגנים בשמן חם.
3 לאחר שחתיכות החציל זהובות והבשר מטוגן, מוציאים את חתיכות החציל ומניחים אותן ברוטב העגבניות.
4 מאפשרים לחציל להתבשל עד לרתיחה עד אש גבוהה ואז מנמיכים את האש ומפזרים את הפטרוזיליה מעל.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם