מוסקה חצילים ביתית של אבי ביטון
המנה היוונית המנצחת מחצילים ברוטב עגבניות של בלהה מזרחי, אמא של חזי דין מתוך התוכנית “במטבח עם אמא”
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
למוסקה:
1 חציל מוארך בינוני (לא שמן ולא דק)
קבב פיסטוקים של אסלי עמוס
1 חופן פטרוזיליה קצוצה
2 קוביות שום
קמצוץ של פלפל שחור
1/2 כפית אבקת מרק עוף פרווה
1/2 כפית אבקת מרק עוף פרווה
1/4 כפית כורכום
2 ביצים
1/2 כוס קמח
לרוטב עגבניות:
3 שיני שום שלמים
2 קופסאות רסק עגבניות
1/4 כוס שמן
קורט פפריקה אדומה מתוקה
אופן הכנה
המוסקה
1 שוטפים את החציל היטב, מורידים לו את הראש ופורסים אותו עם הקליפה לחישוקים (כל עיגול כ – 1 ס”מ וחצי רוחב).
2 באמצעות סכין יוצרים בכל אחד מהעיגולים פתח עמוק אך לא עד הסוף.
3 זורים חופן מלח על החציל ומשאירים אותו כ – 5 דקות על מנת להפריש את המרירות ולאחר מכן שוטפים את החציל היטב תחת הכיור.
הרוטב
1 מטגנים את השום באופן שלא ישחים.
2 מוסיפים רסק עגבניות ומערבבים כל זמן הטיגון.
3 מוסיפים מים ופפריקה מתוקה ומביאים את הרוטב לסמיכות. מבשלים על אש נמוכה כ – 3 דקות ומכבים את הלהבה.
מילוי הבשר:
1 מערבבים את הבשר עם שום, פטרוזיליה, מרק עוף, כורכום ופלפל שחור וממלאים את החצילים בתוכן באופן שטוח כמו פיתה.
2 טובלים את דפנות החצילים בקמח ובביצים טרופות ומטגנים בשמן חם.
3 לאחר שחתיכות החציל זהובות והבשר מטוגן, מוציאים את חתיכות החציל ומניחים אותן ברוטב העגבניות.
4 מאפשרים לחציל להתבשל עד לרתיחה עד אש גבוהה ואז מנמיכים את האש ומפזרים את הפטרוזיליה מעל.